Новини

Відбулося нагородження переможців міського конкурсу шкільних медіа

Близько 40 учнів Львівських шкіл завітали до центру журналістської солідарності. Тут, напередодні Дня журналіста, відбулося нагородження переможців міського конкурсу шкільних медіа.

Цьогорічна тема творчого конкурсу звучала так: «Волонтерство – перші кроки до перемоги». Як розповідає директорка Львівського міського координаційно-методичного центру «Галицьке юнацтво» Галина Макарчук у конкурсі взяли участь понад 30 редколегій ЗЗСО м. Львова. «Провідною ідеєю конкурсу шкільних медіа є виховання в учнів почуття гордості за свою школу, формування активної життєвої позиції, розвитку творчих здібностей та професіоналізму у створенні шкільних ЗМІ. Конкурс проходив у таких номінаціях: шкільні друковані або електронні газети, ілюстраційне портфоліо, інтерв’ю як жанр журналістики. Оцінка робіт здійснювалась за наступними критеріями: актуальність та відповідність тематиці, якісний рівень матеріалів (грамотність, оригінальність), дизайн, періодичність виходу, змістовність, обізнаність та рівень виконання. Конкурс проходить вже у двадцяте», – розповіла Галина Макарчук.

Вітаючи присутніх у залі засідань ЛОО НСЖУ школярів та вчителів голова Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ярослав Климович зазначив, що сьогодні надзвичайно важливим у російсько-українській війні є тримати стрій інформаційного фронту. «У цій війні роль медіа і журналістів не можливо применшити. 60 наших колег вже загинули від рук російських окупантів. Вони свідомо ціляться в журналістів. Правдиве слово – найсильніша зброя. І ви також маєте шанс, творячи шкільні медіа, здобувати безцінний досвід і з часом поповнювати ряди воїнів слова та волонтерів. Можливо дехто з вас згадає цю сьогоднішню зустріч, вступаючи вже у свідомому віці до лав спілки журналістів», – підкреслив Ярослав Климович.

Голова ЛОО НСЖУ також надав слово головному редакторові херсонської газети «Новий день» Анатолію Жупині. Він розповів юним кореспондентам про роботу редакції у перші дні російської окупації, про евакуацію до Львова, про допомогу Національної спілки журналістів та іноземних партнерів журналістам сходу і півдня України, які змушені були покинути свої домівки, про відновлення друку газети і її повернення до Херсону.

Учні львівських шкіл із великим зацікавленням слухали розповіді досвідчених журналістів. Опісля відбулось нагородження переможців та лауреатів творчого конкурсу «Волонтерство – перші кроки до перемоги».

У номінації «Шкільні друковані або електронні газети» перемогли:

 Гран-прі – редколегія газети «Світ гімназії» Львівської академічної

гімназії при НУ «Львівська політехніка»;

 І місце – редколегія газети «Тинейджер» Львівської української

гуманітарної гімназії ім. О. Степанів;

 ІІ місце – редколегія газети «60-ий Меридіан» СЗШ №60;

 ІІІ місце – редколегі газети «Планета 85» ліцею ім. В.Симоненка

ЛМР; редколегія газети «SCHOOL NEWS 93» ліцею №93.

У номінації «Ілюстративне портфоліо» перемогли:

 І місце – Максименко Поліна, Погребняк Ірина, Рудишин Юстина,

Ювченко Даніела, Ювченко Мілена, учні 10-А класу ліцею

«Галицький» ЛМР;

 ІІ місце – Бульбах Каріна, учениця 8-А класу СЗШ № 60;

 ІІІ місце – Гамар Анастасія, Ковальчук Наталія, Чернявська

Ангеліна, учні 10-Б класу СЗШ № 65.

У номінації «Інтерв’ю, як жанр журналістики» перемогли:

 Гран-прі – Гейниш Софія, Шаян Вікторія, Носалик Яна, Степанюк

Лілія, учні СЗШ № 60;

 І місце – ліцей № 93 ЛМР;

 ІІ місце – Романюк Андрій, Стець Анна, учні ЗЗСО № 87 ім. І.

Калинець; Шкоропад Анна, Дайко Юлія, учні ЗОШ І-ІІІ ст. №82 ЛМР.

 ІІІ місце – колектив учнів 6-А класу СЗШ № 72; Міхенько Катерина, Ніклевич Юлія, учні ліцей №81 ім. П.Сагайдачного; учнівський парламент СЗШ №54 м. Львова.

Інформаційна служба НСЖУ.