Новини

Студенти з Острога відвідали Львівський Центр журналістської солідарності НСЖУ

Як працює Національна спілка журналістів України та Центр журналістської солідарності, коли виникли ці структури та які їхні основні завдання, студентам Острозької академії, котрі відвідали Львівський Центр журналістської солідарності НСЖУ та офіс обласної організації НСЖУ у Львові, розповіла координаторка Центру журналістської солідарності Наталія Войтович.

Під час зустрічі йшлося і про роботу журналіста у час війни та особливості подання інформації. А також – про російську пропаганду, яку країна-агресор намагається поширювати закордоном і на наших теренах та про те, як розпізнавати неправдиву інформацію та протидіяти російським наративам.

– У війні, яка зараз триває, уже загинуло багато журналістів. Ворог знищує медійників, бо бачить у них величезну загрозу. Адже саме журналісти доносять до суспільства правдиву інформацію. Від початку повномасштабного вторгнення загинуло та поранено багато журналістів. Мусимо усвідомлювати те, у який час ми живемо і відповідально ставитися до виконання своїх професійних обов’язків, – зазначила Наталія Войтович.

Студентам також розповіли про те, як можна стати членом Спілки та про переваги перебування у ній.