Новини

АНОНС НСЖУ. Вебінар «Економіка стійкості для локальних медіа»

Національна спілка журналістів України в партнерстві з Fondation Hirondelle (Швейцарія) та Міжнародним Інститутом регіональної преси та інформації (IRMI, Україна) запрошує до участі у вебінарі «Економіка стійкості для локальних медіа», який відбудеться 27 липня о 14:00 на платформі ZOOM.


Війна та економічна криза знищують рекламний ринок газет. Відсутні також дієві державні програми підтримки локальних ЗМІ, аби на належному рівні забезпечити необхідне фінансування для утримання редакцій, виплати заробітних плат медіапрацівникам, оплатити друк газети тощо. Нелегким є пошук міжнародних донорів, участь у грантових програмах. Аби мати додаткові чи навіть зробити їх основними джерелами для друкованого видання, необхідно переходити в «цифру», створювати сайти, підтримувати сторінки в соцмережах, запускати власні канали в месенджерах.

Цей вебінар буде корисним для:

редакцій регіональних, локальних/районних газет.

Спікер: Сергій Чернявський – журналіст, медіаменеджер (керування проектами від створення медіа до виходу в точку беззбитковості) з досвідом консалтингу менеджменту ЗМІ понад 20 років (консультування 100+ медіа за напрямами збільшення аудиторії, створення ефективної структури керування, структури самої редакції для виробництва контенту, системи доходів від продажу контенту, реклами та реалізації продукту), забезпечення короткострокового та довгострокового менторства ЗМІ в країнах Східного партнерства.

Питання, які розглядатимуться на вебінарі:

1. Джерела доходів національних та локальних сайтів.

2. Локальні/районні газети. Джерела доходів.

3. Додаткові можливості для доходів локальних/районних медіа.

4. Типові помилки під час створення локального/районного сайту.

5. Майбутнє локальних/районних медіа в Україні.

Реєстрація – ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Зареєстровані учасники отримають на електронну пошту лист із посиланням на вхід до Zoom-конференції.

Вебінар відбудеться 27 липня о 14:00, тривалість 1,5 години.

Захід проводиться за підтримки Fondation Hirondelle (Швейцарія) та Міжнародної громадської організації «Інститут регіональної преси та інформації» в межах проекту «Підвищення стійкості українських медіа».

ЖУРНАЛІСТИ ВАЖЛИВІ!