Наголос

У львівському Центрі журналістської солідарності вчилися створювати відеоконтент для соцмереж

Тренінг зі зйомки та монтажу відео для оперативного інформування в соцмережах відбувся вчора у Центріжурналістської солідарності, що у Львові, за партнерської підтримки Харківського прес-клубу. Участь у ньому взяли як місцеві журналістки, так і ті, котрі евакуювалися з небезпечних територій України.

Соціальні мережі уже давно набули популярності в нашій країні, тож і традиційні медіа почали використовувати їх для комунікації зі своєю аудиторією, а з початком повномасштабної війни для багатьох вони стали основним, або єдиним джерелом донесення інформації. Тож як зробити так, щоб відео було цікаво дивитися?

Крупний і загальний плани, кадрування, деталізація, інструменти мобільної зйомки, прості і безоплатні програми для оперативного монтажу, лаконічні титри – ключові моменти для створення якісного кепшн-відео. 

«Щоб щось зробити – треба брати і робити», – наголосив продюсер телевізійних, анімаційних та соціальних медіа проектів Максим Головачов, який жив і працював у Харкові, а тепер його домом став Львів.

«Я прийшла сюди із запитом навчитися робити кепшн-відео і я цього навчилася. Мені дуже сподобалося працювати з відео, я закохалася в процес, хоча завжди думала, що я пишуча журналістка. Все було просто, доступно і надихаюче», – зазначила журналістка Агенції «Гал-Інфо» Ірина Оліщук.  

P.S.: Якщо вам цікаво було би повчитися якимось інструментам у журналістській діяльності, більше отримати інформації з певної теми, поспілкуватися з певними людьми, або ж ви самі хочете/можете запропонувати журналістській спільності щось цікаве – пишіть, будь ласка, на електронну адресу Центрів журналістської солідарності jsolidarity2022@gmail.com

Нагадаємо, що Центри журналістської солідарностідіють у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Києві, а найближчим часом запрацюють у Дніпрі та Запоріжжі. Це – ініціатива Національної спілки журналістів України, покликана надавати різнобічну підтримку журналістам і журналісткам, котрі постраждали від російської агресії, а також спрямована на взаємопідтримку медійної спільноти.