Наголос

ЗАЯВА Правління та Секретаріату Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України

ЗАЯВА

Правління та Секретаріату Львівської обласної організації  Національної

                                  спілки журналістів України

Ми, члени НСЖУ Львівщини, категорично відмежовуємось від позиції Голови Національної  спілки  України Сергія Томіленка, котрий виступив на  захист діяльності відвертих ворогів України та захист їх медіа, які на  противагу всьому українському народові возвеличують через  власні ЗМІ лідера наших ворогів на своїх телеканалах, регулярно влаштовують пропаганду радянщини,тих,хто підтримує анексію Криму, хто розв’язав війну на Донбасі,чернить  воїнів,що віддають життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Переконані,що жодна країна світу,її корінна, спадкова нація не витримала б тієї брехні, наруги,котра лллється  на наших людей з цих пригодованих  Кремлем телеканалів.

Україна демократична, правова  держава. Тільки суд і лише суд,відповідно до чинного законодавства і Конституції України, зібравши всі «за» і «проти» повинен винести вердикт щодо засобу комунікації. Але мова не йде про тих, хто перейшов на бік ворога і всередині країни воює фейками проти власного народу.

Тому повністю підтримуємо державницьке рішення Ради національної  безпеки та оборони України, Указ Президента про накладення санкцій на власників та  телеканали,які безсоромно брешуть на українську дійсність,її миролюбну політику,закликають щогодини здаватись, іти під крило Росії.

НСЖУ не надавала повноважень голові спілки    висловлюватися щодо  підтримки  заблокованих рішенням РНБО України каналів кума Путіна Віктора Медведчука.

Зазначені медіа-ресурси не дотримуються журналістських стандартів і давно перетворилися в інформаційних солдатів Кремля. Пропаганда і журналістика-це різні речі. В умовах війни з Росією усі заходи для забезпечення територіальної цілісності та безпеки держави є допустимі. Тим більше ті,які прийняті в рамках чинного законодавства,що захищає суверенітет нашої Держави.

СЛАВА  УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!