Наголос

Творча зустріч у Спілці художників !

На запрошення Голови Спілки художників Львівщини Олега Микити члени секретаріату обласної журналістської організації побували на виставці робіт унікального та самобутнього митця Миколи Кристопчука. На жаль, і за життя  та й зараз мало його робіт прикрашають наші вернісажі. Це що ми побачили і відчули – справді вражає. Не повторний, оригінальний  стиль, тільки йому притаманне бачення світу .»Софія Київська», «Хресна дорога»,»Козак Мамай» та десятки інших полотен –це,без сумніву,золотий фонд українського мистецтва.

У 1964 році художник завершив навчання у Львівському державному інституті прикладного і декоративного мистецтва,був улюбленим учнем Романа Сельського. Завдяки його  старанням створено факультет та кафедру сакрального мистецтва, яку з часом він очолив.

Такий обмін спілкуванням з творчими Спілками нашого краю став доброю традицією. Багато цікавого дізнались відвідавши Спілку архітекторів, театральних діячів, не одноразово ділились творчим надбанням і у Спілці журналістів. Така форма нашої співпраці особливо ефективна у форматі Ліги творчої інтелігенції та творчих спілок Львівщини. Саме творча інтелігенція завжди будила народ на захист нашої державності. Тому й у ці дні,хто відвідає виставку робіт Миколи Кристопчука обов’язково відчує глибоке коріння нашої нації, вдячність всевишньому за опіку, надію та віру у велич нашого народу.

            Голова Львівської обласної

організації НСЖУ                            Ярослав Климович