Новини спілки

БІГУС ПРОКОМЕНТУВАВ ПРОВОКАТИВНЕ ВІДЕО ЗІ СПІВРОБІТНИКАМИ ПРОЄКТУ ТА ЗАЯВИВ ПРО ПРОСЛУХОВУВАННЯ

Керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус записав заяву з приводу відео, на якому його співробітники домовляються про купівлю заборонених речовин та вживають їх. Він пояснив, що відео невідомі записали приховано, під час новорічного корпоративу редакції в готельному комплексі за містом.

Бігус підкреслив, що вживали заборонені речовини оператори, а не журналісти. Перших він звільнив і зараз редакція закликає охочих надсилати резюме та долучатися до команди.

Попри анонсовані кадрові зміни Денис Бігус вказує на незаконність дій невідомих щодо співробітників редакції.

“Але, по-перше, їм прослуховували телефони, де вони обговорюють, що їм треба купити, бо вони без цього корпоратив “не вивезуть”. По-друге, у будиночку, де вони жили, встановили камеру і зняли процес вживання”, – сказав Денис Бігус.

Він зауважив, ще не засуджуватиме нікого за вживання “трави”, але на редакцію чекають кадрові чищення.

“Я не впевнений, що всі мої поточні рішення правильні. Я зараз доволі накручений, приймаю робочі рішення на підставі того, що роблять люди у вільний час. І, користуючись нагодою, – ми шукаємо операторів. Резюме і, вочевидь, довідку від наркологів чи довідку про проходження рехабу скидайте на пошту під цим відео”, – резюмував Денис Бігус.

В описі до відео редакція зазначає:

“Команда усвідомлює всю жесть ситуації. Звісно, прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі. Та це не є виправданням тому, що ми побачили на відео, а саме вживання заборонених речовин кількома нашими колегами”, – йдеться в повідомленні.

Також у редакції зазначили, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, зроблять тести на вживання наркотиків. Про результати глядачів повідомлять у своєму телеграм-каналі.

“Приносимо щирі вибачення аудиторії. Пошта для CV операторів [email protected]”, – зазначили в редакції.