Новини спілки

Польські журналісти ознайомилися з діяльністю Львівського Центру журналістської солідарності

У межах співпраці між Львівським Центром журналістської солідарності НСЖУ та Центром медіаосвіти та інтерактивності Щецінського університету, яка зародилася з моменту підписання угоди про співпрацю відбулася перша ознайомлююча онлайн-зустріч з координаторкою Львівського Центру журналістької солідарності НСЖУ Наталією Войтович. У зустрічі взяли участь директор Центру медіаосвіти та інтерактивності др. Конрад Войтила та Мирослава Рудик – журналістка NiUS Radio, Кшиштоф Флашинський – кординатор напрямку журналістики в Щецінському університеті.

Для студентів-журналістів третього року навчання Щецінського університету Наталя Войтович підготувала інформативну презентацію про діяльність Львівського Центру журналістської солідарності НСЖУ, його мету і завдання. Польські студенти дізналися про особливість роботи журналіста в умовах війни, про те, як діють журналістські стандарти під час висвітлення подій, пов’язаних з російсько-українською війною, які вимоги до іноземних журналістів, які прагнуть інформувати свою аудиторію з гарячих точок. Студенти на конкретних прикладах побачили специфіку інформування у воєнний час, розглянули також приклади ворожої дезінформації в повідомленнях та застосування діпфейків. 

Пріоритетом спільних дій щодо співпраці між Центром журналістської солідарності НСЖУ та Центром медіаосвіти і інтерактивності Щецінського університету є загальне покращення якості журналістики та вдосконалення медійного виробництва, обмін знаннями та досвідом з метою підняття рівня соціальної комунікації в Польщі та в Україні, включаючи підтримку громадянської журналістики. Саме молоде покоління журналістів повинно знати ці засади журналістської праці у час воєнного стану, щоб відповідально будувати свою інформаційну діяльність.

Така співпраця на рівні освітньої інституції – Щецінського університету, а саме через Центр медіаосвіти та інтерактивності впроваджуватиме знання та обмін досвідом для виховання і навчання майбутніх журналістів. Це відкриває широкі перспективи для практичної реалізації різних активностей молодого покоління журналістів – стажувань, практик та підвищення кваліфікації працівників медіа та академічних працівників для творення спільного якісного українсько-польського інформаційного простору.