Новини спілки

Відбулася презентація книги журналіста Богдана Токарського

«Щоб не стало мовчання ганьбою» – так промовисто називається нова книга члена НСЖУ Богдана Токарського. Її презентація відбулася у Львівському центрі журналістської солідарності.

Богдан Йосипович – активна особистість, широко знана не тільки в області, але й в Україні. Його поезії написані в доступному, зрозумілому стилі, народною мовою, щирі, глибоко злободенні, будять думку і зігрівають серце любов’ю до життя, закликають не миритися з лукавством, зрадниками та пристосуванцями, боротися проти зросійщення та показного патріотизму. Словом – не мовчати, бо це є ганьбою для справжнього українця.

Про його творчість, громадянську, патріотичну позицію схвально відгукуються численні користувачі соцмереж, зокрема Фейсбуку, читачі його книг. До його чергової збірки поезій увійшло півтора сотні віршів, що написані вже після повномасштабного вторгнення російських військ до України. В обговоренні книги та читанні поезій Богдана Токарського, яке відбулося у залі Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України, взяли участь його колеги-журналісти, викладачі факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка, блогери та студенти.

Як зазначив під час презентації голова ЛОО НСЖУ Ярослав Климович, творче его Богдана Токарського постійно налаштовує його на активну працю на публіцистичній та літературній ниві.«Плідний результат цієї праці — стиглі, соковиті плоди поезії, вірші і байки, зміст яких дохідливо, цікаво й оригінально-вишукано відтворює події суспільно-політичного життя нашого сьогодення. Книзі надає вагомості своєчасність її появи та документальність відображених у ній подій сумного і, без перебільшення, найжорстокішого періоду життя вільного і незалежного українського суспільства. Об’єднуючим гаслом усіх віршів, спільним їх тематичним втіленням є щира любов до рідного краю, висока національна гідність, патріотичний і героїчний дух українських воїнів й усіх свідомих українців», – зазначив Ярослав Климович.

Карати, знищувати кривдників повсюди,

Поки їх смороду у нас уже не буде!!

Тоді прийдуть на нашу землю весни красні –

Мирним блаженством й барвами прекрасні!

І знову голоси дітей, дзвінкі й веселі,

Заповнять радістю майдани і оселі!

Заколоситься хлібом українська нива,

Й герою усміхнеться дівчина красива!

Інформаційна служба НСЖУ