Новини спілки

Захисне спорядження від ЮНЕСКО захищає журналістів

До Львова повернулась знімальна група, яка використовувала бронежилети та шоломи, надані Львівським центром журналістської солідарності НСЖУ. 1,5 Терабайти відзнятого відео. Тисячі фотокадрів. Понад 3 000 кілометрів за тиждень –саме стільки подолала команда відеопродакшну Museway спільно із журналістом та фотографом, аби підготувати серію матеріалів про ситуацію в Україні: у регіонах, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення. Вже згодом відео, фото та текстові матеріали побачать жителі Нідерландів.

Створення цих матеріалів – це частина масштабної фандрейзингової компанії на збір коштів для людей з постраждалих від війни регіонів України. Її організовують представники міжнародної організації «Kerk in Actie», які є частиною Протестантської церкви в Нідерландах, спільно з БО «Українська освітня платформа».

Саме в співпраці з останньою нідерландські партнери вже допомогли українцям з постраждалих громад тим, що було необхідно. Як розповів керівник Львівського ЦЖС Андрій Болкун, у команді було шість осіб (режисер, оператор-постановник, оператор, гафер (художник по світлу), журналіст та фотограф), яким Спілка журналістів Україні допомогла засобами захисту: бронежилетами та шоломами.

– За сприяння НСЖУ наші медійники змогли проїхати до небезпечних територій, аби відзняти та показати світові ті населені пункти, які чи не найбільше постраждали від росіян, оскільки були окупованими”, – зазначила журналістка Вікторія Хома, яка є членкинею Національної спілки журналістів України.