Новини спілки

Львівські журналісти ініціювали збір книг для дітей переселенців

У Львівській обласній організації НСЖУ оголосили про початок акції зі збору книг для дітей переселенців.

Таку ідею запропонував колишній редактор Новоайдарівської районки Володимир Мартинов. Сьогодні він разом із сім’єю проживає у львівському містечку для переселенців. Акцію зі збору дитячих книжок та ігор підтримала і низка редакцій львівських ЗМІ, про що вони повідомили на своїх сторінках у Фейсбуці. Радіо «Львівська хвиля», навіть, зробило короткий репортаж про це і про Володимира Мартинова.

Перший набір книг та іграшок для своїх внуків отримав пан Володимир від членкині НСЖУ, директора дитячої телестудії “Кадрики” Ірини Климович-Венгрин. Вона зазначила, що сьогодні місцеві журналісти повинні допомагати своїм колегам та їх родинам у всьому.

“Цю акцію ми приурочуємо до Міжнародного дня захисту дітей. Закликали приносити лише сучасну українську літературу. Радянські видання будемо повертати. Сьогодні книжкові видання не є дешевими, тому хоч в такий спосіб допоможемо нашим колегам-журналістам, іншим переселенцям зі сходу та півдня країни у своєрідній лагідній українізації”, – зазначав керівник Львівського ЦЖС Андрій Болкун.

Інформаційна служба НСЖУ