Новини спілки

У НСЖУ відбулася зустріч представників ЦЖС

У центральному офісі НСЖУ з нагоди річниці створення мережі Центрів журналістської солідарності 6-7 квітня триває зустріч координаторів та асистентів.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко, відкриваючи захід, зауважив, що для Спілки – це дуже важлива зустріч:

– Попри те, що ми організовуємо роботу через регіональні центри, перебуваємо на зв’язку онлайн, для командної роботи важливий саме персональний контакт. ЦЖС – це команда тих, хто допомагає українським медіа у час випробувань. Ми повинні максимально підтримувати наших героїв, журналістів і медіа, щоб в українців був доступ до перевіреної інформації, яка рятує життя.

Сергій Томіленко нагадав, що ідея створення мережі центрів виникла у відповідь на сотні запитів від журналістів на захисне спорядження, техпідтримку, порятунок. Згодом робота Спілки у форматі «екстреної допомоги» за підтримки ЮНЕСКО та Міжнародної і Європейської федерацій журналістів трансформувалася у мережу ЦЖС із 6 осередків.

Центри журналістської солідарності – це ініціатива Національної спілки журналістів України, що реалізується за підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, а також ЮНЕСКО. Вона покликана допомагати представникам медіа, що працюють в Україні під час війни. Центри діють у Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Запоріжжі, Дніпрі та надають журналістам організаційну, технічну, юридичну, психологічну й інші види допомоги.