Наголос

Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України Наливайку О.І.

            Шановний Олеже Ігоровичу!

Звертаються до Вас редактори реформованих друкованих засобів масової інформації, колишніх « районок», та Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України,членами якої є переважна більшість журналістів місцевих медіа. У редакціях цих газет склалася критична ситуація з фінансуванням, а найголовніше з виплатою зарплати працівникам редакцій. Річ у тім, що  у зв’язку з  повномасштабним вторгненням росії  в Україну та, відповідно,  введенням воєнного стану втратилися надходження від реклами, продажу газет у роздріб, а також  від висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування. Існує заборгованість і від «Укрпошти».

Крім того, уряд вніс зміни до пункту 19 «Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою України в особливому режимі в умовах воєнного стану», затвердженого постановою КМУ від 9.06.2021 № 590. У зв’язку з цим Державна казначейська служба України не проводить редакціям платежі за надані інформаційні послуги органів місцевого самоврядування (територіальних громад), а також Львівської обласної ради,  а ці кошти призначені саме для виплати заробітних плат працівникам.

Просимо Вас посприяти у вирішенні кризової ситуації, в якій опинилися реформовані друковані засоби масової інформації і знайти можливість провести платежі за надані інформаційні послуги.

У цей дуже нелегкий час в Україні ми не припиняємо випуск наших газет, адже читачі нам довіряють і чекають  на  оперативну та достовірну інформацію в  улюблених виданнях.

Голова Львівської ОО НСЖУ                         Ярослав Климович