Наголос

Профспілки Північної Америки зробила внесок до фонду солідарності з українськими журналістами

Слава Україні, колеги! НСЖУ на прямому контакті з асоціаціями журналістів та спілками з усього світу. Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ нещодавно виступала онлайн на зустрічі потужної американської профспілки. Інформуємо колег про правду загарбницької війни Росії, про народний опір українців, закликаємо підтримувати українських журналістів

Солідарність із українськими журналістами та з Україною висловили члени SEIU – Міжнародної профспілки працівників сфери сервісу. Це одна з найбільших профспілкових асоціацій світу, яка лише в Північній Америці нараховує понад 2 мільйони членів. Серед них – чимало українських працівників і працівниць. 

Як жест солідарності, профспілка зробила пожертву в 10 тисяч доларів до фонду журналістської солідарності з Україною, створеного Міжнародною федерацією журналістів і Європейської федерації журналістів. Про це йдеться в листі президента SEIU Мері Кей Генрі на адресу Національної спілки журналістів України.

«Страждання українського народу через безглузде вторгнення Путіна глибоко зачіпає не лише наших українських і східно-європейських членів, а й усіх нас. Ваша робота як очей, вух і голосу демократії є важливою, як ніколи раніше», – звернулася до українських журналістів очільниця організації.