Наголос

Журналістика в часи пандемії: як бути корисним, цікавим та обережним одночасно?

24 листопада об 11:00 год онлайн відбудеться дискусія «Журналістика в часи пандемії: як бути корисним, цікавим та обережним одночасно?» від Комісії з журналістської етики.

 Розмова журналістів та редакторів із професором Валерієм ІВАНОВИМ, автором першого в Україні підручника «Журналістська етика», президентом Академії української преси,членом Комісії з журналістської етики,Андрієм ЮРИЧКО, кандидатом філологічних наук, викладачем Інституту журналістики КНУ Т.Шевченка та Олександром ГОРОХОВСЬКИМ, керівником фактчек-проекту «БезБрехні».

Під час дискусії поговоримо про таке:

– Стандарти журналістики в часи пандемії;

– Як перевіряти інформацію і не розповсюджувати фейки;

– Як обирати експертів та джерела інформації;

– Як розповісти історію, зберегти лікарську таємницю, не розкрити персональні дані та не зашкодити пацієнту і його родині;

– Аналіз успішних (і не дуже) прикладів.

До участі запрошуються журналісти та редактори місцевих, регіональних та всеукраїнських медіа, медіаексперти та громадські активісти у сфері медіа. Активна участь і додаткові запитання вітаються від учасників.

Обов’язкова реєстрація https://forms.gle/kWxhMxTkKgaRUtAr5

Подія на Фейсбуці https://www.facebook.com/events/432586147754291/

Комісія з журналістської етики – орган саморегулювання роботи журналістів та редакцій, який дозволяє обговорювати та пропонувати шляхи вирішення конфліктних ситуацій базуючись на єдиному стандарті роботи – Кодексі етики українського журналіста.