Наголос

ГОЛОВНИЙ РЕДАКТОР ВИДАННЯ «АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ» ЗАЯВИВ ПРО ПОГРОЗИ ЧЕРЕЗ ЖУРНАЛІСТСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ

Головний редактор видання «Альтернатива.орг» з Одещини Роман Варшанідзе повідомив про погрози від невідомого, який представився співробітником Головного управління розвідки. Про це йдеться на сайті видання.

З чого розпочалися погрози? 

Роман Варшанідзе розповів, що 27 червня 2024 року він відвідав КНП «Овідіопольська лікарня», щоб дізнатися, чому медична керівниця лікарні Салата Тетяна Олексіївна не написала цивільний позов щодо кримінального провадження проти депутата «Слуги народу» й керівника лікарні Володимира Літвінчука.

Після цієї розмови до медійника з погрозами зателефонувала людина з телефонного номера +380 97 777 7229, яка назвала себе представником Головного управління розвідки Іщенком.

«Він повідомив, що якщо я ще раз прийду до Тетяни Салати він мене відправить на “нуль”. Я відповів, що нехай вже запускає процедуру, адже цю справу я не залишу без уваги», — розповів Варшанідзе.

Які подальші дії медійника? 

Регіональному представнику Інституту масової інформації в Одеській області Роман Варшанідзе розповів, що 28 червня правоохоронні органи зареєстрували кримінальне провадження за статтею 345-1 Кримінального кодексу України, погроза або насильство щодо журналіста. 

«7 липня я розмовляв зі слідчим, інформацію про особу, яка телефонувала, ще не встановлено, цим займається оперативний підрозділ. З того часу тиску більше не було», — каже медійник. 

Автор: Дар’я Свистуха