Всеукраїнські новини

Безпека та ресурсна підтримка журналістів і медіа: відбулось засідання правління НСЖУ

Пріоритетні напрямки діяльності Національної спілки журналістів України – питання безпеки медіапрацівників, співпраця з міністерствами культури та інформаційної політики й оборони, розвиток мережі Центрів журналістської солідарності розглянув 27 червня пленум Правління НСЖУ.

Також під час засідання йшлося про роботу низки обласних організацій – Херсонської, Рівненської і Донецької, обговорено перебіг відновлення друкованої преси на прифронтових і деокупованих територіях, а також питання заохочення вступу до НСЖУ фрілансерів, воєнкорів, працівників цифрових медіа.

– Досвід, який сьогодні напрацювала НСЖУ, є показовим. Зокрема, відкриті спільно з ЮНЕСКО Центри журналістської солідарності стали авторитетними сервісними хабами від Спілки для медійників у воєнний час, – наголосив у своєму виступі голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ, секретарі НСЖУ Сергій Череватий і Володимир Данилюк, члени Правління Валерій Долина, Олена Калайтан, Ярослав Климович, Дмитро Тарасюк, голова ревізійної комісії Алла Малієнко, заступник голови ревізійної комісії Йосип Бурчо, членкиня ревізійної комісії Валентина Манжура озвучили свої зауваження та пропозиції.

Правління НСЖУ ухвалило заяви про застосування росією репресивних механізмів, відпрацьованих у Криму, на інших тимчасово окупованих територіях; щодо негайного звільнення українських журналістів, яких незаконно утримує рф; про важливість відновлення медіа як невіддільної частини відновлення України, а також Порядок роботи з заявками на вступ до НСЖУ, поданими онлайн.

Під час засідання було вручено нагороди колегам, яких Верховна Рада України удостоїла Грамот за заслуги перед Україною.