ЗМІ у світі

В Італії страйкують журналісти державного телебачення

«Проти задушливого контролю уряду над роботою журналістів» страйкують сьогодні журналісти італійської державної телерадіокомпанії RAI.

Профспілка Usigrai, яка об’єднує частину працівників телекомпанії, розкритикувала адміністрацію за спроби «перетворити RAI на рупор уряду», а також брак персоналу та скасування угоди щодо бонусів за результатами роботи.

Звинувачення щодо неправомірного політичного впливу на RAI посилилися після того, як нещодавно було скасовано виступ на одному з ток-шоу опозиційного письменника Антоніо Скураті. Представники RAI і уряд заперечували цензуру.

Пропозиції зробити мовника більш незалежним обговорювалися роками, але, як вважають журналісти, так і не принесли результатів.

Журналістська спільнота України послідовно виступає проти будь-яких спроб тиснути на журналістів та редакційну політику медіа, зокрема, обумовлених політичними причинами. Національна спілка журналістів України заявляє про солідарність із колегами і неприпустимість будь-якого незаконного тиску на працівників медіа.