Наголос

Львівський офіс НСЖУ відвідав голова Підкарпатського регіонального відділення Асоціації журналістів Польщі Анджей Клімчак

22 березня в офісі Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України відбулась зустріч з головним редактором журналу “Forum Dziennikarzy” (“Форум журналістів”), головою Підкарпатського регіонального відділення (м.Ряшів) Асоціації журналістів Польщі Анджеєм Клімчаком.

З польським колегою спілкувались голова Львівської ОО НСЖУ Ярослав Климович, його заступники Андрій Болкун та Петро Цеголко, директор ТБ “Еспрессо” Михайло Хвойницький. Анджей Клімачк детально розповів про засади функціонування та діяльності польської професійної спілки журналістів, її відносини з органами влади та бізнесом. Він ознайомив з проблемами, що нині виникають у функціонування ЗМІ у Польщі.

Під час зустрічі виникла ідея підписання угоди про співпрацю регіональних організацій професійних спілок журналістів прикордонних областей України та Польщі. Домовлено напрацювати текст цього документа.

Орієнтовною датою наступної зустрічі українських та польських журналістів визначено 13 квітня.