Наголос

У Львівському ЦЖС презентували студентську газету «Молодий журналіст»

До львівського Центру журналістської солідарності завітав редакційний колектив студентської газети «Молодий журналіст» на чолі з асистентом кафедри теорії і практики журналістики Орестом Маєвським

Голова Львівської обласної НСЖУ Ярослав Климович розповів студентам про роботу спілки та її головні завдання в умовах повномасштабного вторгнення. Також, йшлося про діяльність Центрів журналістської солідарності та нові виклики, з якими зіткнулися журналісти сьогодні. Координаторка Центру журналістської солідарності у Львові Наталія Войтович розповіла колективу про особливості журналістики в умовах війни, а також наголосила на важливості перевірки усієї інформації, яку публікують медіа.

«Майбутні журналісти повинні усвідомлювати, що свобода слова несе за собою і велику відповідальність. Журналіст просто зобов’язаний перевіряти усю інформацію, звертатися до першоджерел. Це дуже важливо для суспільства, адже воно орієнтується на те, що пишуть українські видання. Особливо у час війни, ми повинні подавати українцям правдиву інформацію, говорити правду. Надзвичайно приємно, що уже з першого курсу ви пробуєте себе у майбутній професії, створюєте своє видання. Читаючи ваш перший випуск – усвідомлюєш, що ви дуже відповідально поставились до цього завдання. У своїх матеріалах ви торкнулись дуже актуальних тем не лише для студентів факультету журналістики Львівського університету, а й для Львова і України загалом. Двері Центру журналістської солідарності завжди для вас відкриті. Ви можете приходити і працювати тут, створювати свої журналістські матеріали, спілкуватися з журналістами, які відвідують центр. Тут ви завжди знайдете підтримку і домашній затишок», – наголосила Наталія Войтович.

Про відновлену студентську газету «МоЖу» розповів присутнім асистент кафедри теорії і практик журналістики Орест Маєвський. Він презентував новий випуск газети, розповів про її історію та плани на майбутнє.

«Газета «МоЖу» має давню історію на факультеті, проте в міру певних обставин часто є нерегулярним виданням. Цього року ми хочемо разом зі студентами започаткувати нову історію цієї газети та поставити її на систематичний потік і видавати якщо не раз у 2 тижні, то принаймні – раз у місяць. Також, важливо, що вона розповсюджуватиметься на усі факультети, тобто на увесь Університет. Це перший пілотний номер. Наразі він лише для нашого факультету і для того, щоб студенти редакції могли себе реалізувати у матеріалах для практики. Другий номер уже триматиме в руках наш Ректор. Велика подяка Національній спілці за те, що систематично підтримують молоді студентські ініціативи, запрошують до себе. Дякуємо за співпрацю і популяризацію продукту, для молодих журналістів це дуже важливо. Окрім того, наша кооперація дає можливість журналістам-початківцям створити тісні контакти з багатьма відомими журналістами-практиками та постійно покращувати свій професійний рівень», – зазначив Орест Маєвський.

Під час зустрічі також обговорили проблеми, з якими стикаються студентські видання та шляхи їх вирішення. Голова львівської обласної спілки наголосив, що студенти можуть звертатися до Спілки та Центру у будь-який момент і пообіцяв допомагати молодим журналістам у подальшому професійному розвиткові.