Всеукраїнські новини

Найцінніший прапор з тисячами підписів дітей і військових з усієї України передали у музей Львівського Будинку офіцерів

Сорокаметровий прапор України, який за пів року об’їхав 20 українських міст, відвідав позиції понад 30 бригад ЗСУ та зібрав тисячі підписів військових, капеланів, медиків, волонтерів, благодійників, громадських діячів, зірок шоубізнесу, освітян і школярів, передали військово-історичному музею міста Львова у Будинку офіцера.

У липні унікальне знамено підняли на Говерлу, а згодом у Верховній Раді України підпис на ньому поставив Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал Валерій Залужний.

Увесь проєкт організатори назвали «Найцінніший прапор України». А його творцями є телекомпанія «Кадрики» на чолі з членкинею НСЖУ Іриною Климович, а також благодійниця та співорганізаторка Стефанія Хомяк.«Ми розділили блакитне та жовте полотнища прапора. Блакитне мандрувало позиціями наших бригад ЗСУ, де всі наші захисники і волонтери могли його підписати. А другу частину підписували діти під час показу фільму «Супершкола» у 50-и різних навчальних закладах Львівщини. Всі зібрані кошти, а це — 1 мільйон гривень, ми передали військовим», — розповідає ініціаторка проєкту Ірина Климович.

Від імені голови ВРУ Руслана Стефанчука Ірині як режисеру і натхненниці фільму, а також співорганізаторці проєкту «Найцінніший прапор України», нагороду вручив сьогодні заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Це — унікальний прапор. Він не лише проїхав тисячі кілометрів, він вже оселився і живе у тисячах і мільйонах наших палаючих сердець. Це — героїчний прапор, на якому найцінніші підписи України. Я дякую всім організаторам, дякую всім дітям, які брали участь у проєкті, які співтворили фільм, та найбільше дякую нашим воїнам. Український прапор позначає українську територію. Український прапор означає перемогу. Там, де він майорить, є Україна. Там, де він високо здіймається, живуть найволелюбніші люди у світі. Вірю, що всі разом, об’єднані ми переможемо ворога і піднімемо наш прапор на Ай-Петрі та у відбудованому Маріуполі», — зазначив Юрій Холод.

Найцінніший прапор України вирішили не продавати на аукціоні. Віднині всі охочі можуть побачити його в експозиції військово-історичного музею міста Львова у Будинку офіцера. А за пожертву на потреби ЗСУ — навіть підписати на жовтому фоні, місце для цього ще залишилося.

Також «Найцінніший прапор України» як найдовше українське знамено з найбільшою кількістю підписів дітей та військових, подали до включення у Книгу рекордів України.