Всеукраїнські новини

В офісі ЛОО НСЖУ учням розповіли про роботу журналістів і медіа

Про силу слова та важливість правдивої інформації, про ризики професії журналіста сьогодні йшлося під час круглого столу учнів Львівської академічної гімназії та медійників, який відбувся у Львові за підтримки Львівської обласної організації НСЖУ та Центру журналістської солідарності НСЖУ. Учні Львівської академічної гімназії є переможцями Всеукраїнського конкурсу «У римах світлих оживає слово», та  переможцями міського конкурсу шкільних медіа, отримали гран-прі. Привела вихованців на зустріч педагог-організатор Львівської академічної гімназії, керівниця редколегії Наталія Петровська.

Під час зустрічі багато говорили про журналістику та про те, які теми є актуальними сьогодні для шкільної преси. Діти слухали про мистецтво комунікації та його цінність у житті. Також вони поспілкувалися з майстрами слова, почули історії журналістів-переселенців, які змушені покинути свої домівки через війну і створюють газети далеко від дому. Діти активно долучалися до розмови, ставили запитання та висловлювали свої думки.

–Наше головне завдання – надихати, навчати, мотивувати вас, діти, допомагати і радити. Ви – наше майбутнє! І кожен з Вас дуже талановитий. Головне – працювати, аби відшліфовувати свій талант. Бо дев’яносто відсотків – це праця. І лише десять – талант! – зазначила керівниця дитячого телевізійного центру «Кадрики» Ірина Климович.

Діти також цікавились тим, наскільки професія журналіста є небезпечною, особливо у час війни.

–Журналіст на фронті дуже важливий, адже саме він поширює правдиву інформацію у світ. Хороший журналіст – це живий журналіст! У цьому випадку є надважливою комунікація з військовими, – зауважила координатор Львівського Центру журналістської солідарності Наталія Войтович.

На завершення зустрічі, діти представили власні твори, у яких ділились переживаннями та думками.