Всеукраїнські новини

Герої не вмирають!

У Львівській обласній організації уже склалась добра традиція – у свято Покрови Пресвятої Богородиці та у День захисників та захисниць України вшановувати наших Героїв, просити Матір Божу , щоб своїм Покровом захистила наших воїнів у боротьбі з московськими окупантами. Традиційно, кожного року, ми молилися за наших воїнів біля фігури Матері Божої, яку журналістська спільнота телевізійників встановила ще на початку 2000 року біля входу у Львівську телерадіокомпанію, що майорить над Львовом з Високого Замку. Покров Матері Божої і у ці важкі дні війни допомагає усім нам тримати інформаційний фронт, боротися з ворогом словом а у багатьох випадках і із зброєю у руках. Наші хлопці і дівчата з нами. Їх світлий образ з мікрофоном, телекамерою у бронежилеті та касці назавжди із нами.

У цьому році, на Покрову, журналістський шлях привів нас у Броди,на місцеве кладовище, усіяне воїнами російсько-української війни, серед яких два Герої України, котрі поклали своє життя за кожного із нас, захищаючи рідну землю з 2014 року. Дорога у цю місцину вела нас усіх ще й тому,що на рідній землі заповів поховати себе наш колега – Заслужений журналіст України, Лауреат обласної Премії у номінації журналістика та публіцистика ім. В’ячеслава Чорновола, відомий телеведучий, сценарист, автор сотень документальних фільмів Ярослав Фейло. Його вклад у духовну скарбницю у боротьбі за Україну неоціненний.

Дякуємо отцю Олегу Сухінському, до речі, члену Національної спілки журналістів України, за молитву на могилах наших Героїв, за глибокі і переконливі слова у впевненості в нашій Перемозі. Отець-капелан ще з 2014 року на передовій, в окопах молиться за наших воїнів. Божим словом допомагає не лише їм а й нашій спільноті йти до перемоги, вірити у силу та міць української нації.

Саме про цю Божу силу говорили на могилі нашого побратима Ярослава Фейла Голова Львівської журналістської організації Ярослав Климович, відомі тележурналісти та продюсери Михайло Хвойницький, Іван Скіряк, Катерина Кленик. У вирі висвітлення вшанування захисників та захисниць України були і наші друзі з Бродівської первинної журналістської організації : часопису «Відродження» Надія Забокрицька та Наталя Кутняк із телекомпанії «Броди». На могили захисників лягли букети квітів.

Повертались у Львів окрилені. Із відчуттям полегшення. Ми ніколи не забудемо наших Героїв, їх подвиг у захисті Батьківщини. Подумки складали присягу, що б де не довелось відстоюватимемо рідну землю. Їх стрій не буде порожнім. Бо знаємо, що Свята Покрова своїм Омофором захистить українську націю.

Надія Забокрицька