Всеукраїнські новини

У Жидачеві вшанували пам’ять Тараса Матвіїва

Пам’ятник на могилі Героя України Тараса Матвіїва – журналіста, громадського діяча, військовослужбовця, який загинув, захищаючи Батьківщину, відкрили і освятили в Жидачеві на Львівщині.

Пам’ятник – козацький мілітарний хрест є дуже символічним, мінімалістичним, але водночас несе у собі величезну силу. Силу, яку ніс у собі сам Герой. Тарас був хоробрим Воїном і людиною з надзвичайно великим серцем. Усе його життя – це суцільна самопожертва і допомога іншим. 

Вшанувати пам’ять Тараса Матвіїва прийшли батьки, рідні, друзі, знайомі, побратими, однокласники, священики, а також колеги-журналісти. 

Нагадаємо, Центри журналістської солідарності – це ініціатива Національної спілки журналістів України, що реалізується за підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, а також ЮНЕСКО. Вона покликана допомагати представникам медіа, що працюють в Україні під час війни. Центри діють у Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Запоріжжі, Дніпрі та надають журналістам організаційну, технічну, юридичну, психологічну й інші види допомоги.