Наголос

Тренінг «Робота журналістів в умовах радіаційної небезпеки» (АНОНС)

Національна спілка журналістів України за підтримки «Репортерів без кордонів» запрошує журналістів, фрілансерів та медіапрацівників, які  продовжують працювати в Україні, взяти участь у спеціалізованому тренінгу «Робота журналістів в умовах радіаційної небезпеки».

Тренінг відбудеться 15 серпня 2023 року в Києві в офлайн-форматі. Після успішного проходження тренінгу кожен із учасників отримає спеціалізований комплект захисного спорядження на базі комбінезону DuPont TYCHEM 6000F.

Кількість учасників обмежена! Реєстрація триває до 7 серпня 2023 року за посиланням: https://forms.gle/DgTYZE1iZeZKVnwn9

Відібрані учасники отримають лист-підтвердження із зазначенням точного часу та місцем проведення заходу.

Учасники тренінгу дізнаються про такі аспекти:

1. Радіаційна загроза. Характеристика, властивості, небезпека.

2. Заходи особистої безпеки журналістів в зонах радіаційної небезпеки.

3. Як правильно одягати захисні костюми.

4. Специфіка дій у зоні радіаційного забруднення.

5. Робота журналістів в умовах техногенних катастроф.

Чому це важливо?

Російські терористи вже неодноразово погрожували застосуванням ядерних боєприпасів проти українців. На додачу до цього, територію Запорізької АЕС окупанти фактично перетворили на військову базу і проводять на ній небезпечні дії із застосуванням ядерних реакторів. В умовах підвищеної загрози радіаційного забруднення журналісти, інші медіапрацівники та фрілансери, які продовжують працювати в Україні, мають знати, як правильно діяти в зонах радіаційної небезпеки, щоб зберегти своє життя та мінімізувати шкоду для здоров’я.

Тренери:

Максим Довгановський – міжнародний експерт з питань радіаційного та хімічного захисту. Співпрацює з ОБСЄ та НАТО. Стаж роботи рятувальником – 18 років.

Юлія Суркова – воєнна журналістка, що співпрацює з Agence France-Presse та ООН. Має значний досвід роботи в зонах техногенних катастроф.

Організатор: Національна спілка журналістів України за підтримки «Репортерів без кордонів».