Всеукраїнські новини

Помер журналіст та письменник Валерій Лапікура

Заслужений журналіст України, кіносценарист та письменник Валерій Лапікура відійшов у Вічність, не доживши до свого 80-річчя трохи більше місяця.

Про смерть Валерія Павловича повідомив у соцмережі його хрещеник, журналіст Костянтин Грубич.

«Валерій Лапікура був із рідкісної нині породи енциклопедистів, які мали свої відповіді на будь-які запитання. Прошивка його особистості була наскрізь українська. Вихідець із вінницьких Іллінців, він став одним із топ-журналістів незалежної України на початку 90-тих, перейшовши з радіо на телебачення і заснувавши як жанр політичну аналітику у прямому ефірі», – написав він.

Згодом Валерій Лапікура полишив політичні баталії й занурився разом із дружиною Наталією у письменництво і сценаристику. Ця спільна творчість стала для них відрадою останніх десятиліть життя. У сучасній українській літературі творчий тандем Лапікур вже залишив свій неповторний слід, наголошує Костянтин Грубич. Серед їхніх спільних робіт – історико-політичне фентезі «Хазарська балада» та «Чарівна брама», детектив «Інспектор і кава», «народний детектив» «Вовкулаки не пройдуть», оповідання для дітей та інші книжки.

Національна спілка журналістів України висловлює щирі співчуття рідним і близьким Валерія Павловича! Світла пам’ять!

Інформаційна служба НСЖУ