Новини спілки

Помер ексдекан факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка Михайло Присяжний

Помер багаторічний декан факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка (1997 – 2018), член правління Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Михайло Присяжний.

Про це повідомив керівник прес-центру Львівського національного університету імені Івана Франка Олег Вівчарик.

Михайло Присяжний помер на 72-му році життя. 

Згадує про колегу професор Василь Лизанчук: «Михайло Присяжний надзвичайна Людина. Своєю сумлінною, цілеспрямованою, доброчинною працею, своєю доброчесністю і шляхетністю заслужив визнання і шану в Україні та за кордоном. Він журналіст, публіцист, вчений. Тривалий час був деканом факультету журналістики нашого Львівського національного університету імені Івана Франка, завідував кафедрою Теорії і практики журналістики. Свій талант, знання Михайло Присяжний віддавав Україні, відродженню і утвердженню Української Національної Держави, розвитку української журналістики, української мови, науки і культури.

Михайло Павлович раптово покинув нас. Його творчо-науковий здобуток постійно буде надійним джерелом знань для студентів, для нас викладачів».

Михайло Присяжний народився 30 вересня 1951 року у с. Ставчани Пустомитівського району. Навчався на факультеті журналістики (1971–1977).

На факультеті журналістики ЛНУ ім. І. Франка пройшов шлях від аспіранта до асистента, доцента, заступника декана і декана факультету журналістики Львівського університету, упродовж 2005–2015 рр. очолював кафедру теорії і практики журналістики.

Секретаріат ЛОО НСЖУ висловлює співчуття рідним і близьким померлого. Вічна йому пам’ять!