Наголос Новини спілки

Ветерани телебачення та радіо зустрілись у спілці!

Ветерани телебачення та радіо зустрілись у спілці!

У День професійного свята працівників радіо ,телебачення та зв’язку в обласній організації спілки  журналістів зустрілись люди,які протягом багатьох років творили історію Львівського телебачення та радіо. Кому не відомі імена заслужених журналістів Ганни Стоцької,Василя Гаврилишина,Ярослава Фейла,Петра Цеголка,абож феєричні телепрограми Любові Козак,Лесі Котюк,Софії Кохмат а хто з радіослухачів не пригадує популярні програми Петра Запотічного,Володимира Тивіна,Андрія Дідича,Наталі Криничанки. Абож режисерські відкриття головного режисера Львівського телебачення Мирослава Мединського. Десятки телепостановок,трансляцій,ток-шоу. Символічно,що зустрілись і Генеральні директори кількох поколінь- Мирослав Скуратко,Ярослав  Климович,Михайло Хвойницький.Була серед нас і легенда-Генеральний директор «Четвертої студії»Іван Андрійович Забор.Його кафе, з однойменною назвою, і справді стало творчою лабораторією,дискусійним майданчиком,місцем зустрічі друзів.

Харизму спілкуванню додав перегляд документального фільму талановитого телеоператора Григорія Оленця,створеного до 20-річчя Львівського телебачення.Нагадаю,що у минулому році телевізійники святкували своє 60-річчя. На екрані постали особистості ,які не тільки творили ексклюзивний телепродукт,який полонив телепростір 1/6 планети, збуджуючи національну гордість,прагнення свободи,незалежності. І вона прийшла! Та на 28 році нашої державності,нові «реформатори «так званого суспільного мовлення назвали це совком ,неформатом. Успішно розвалюють усе добре,що творилось у жорсткій боротьбі з московським чоботом,забуваючи,що тим самим підігрують ворогу, який вкотре прагне знищити усе українське.

Саме про це переважно і говорили учасники зустрічі. Висловлювали міркування як повинен розвиватись інформаційний простір держави,які пріоритети повинні формувати контент телеканалів,радіостанцій.Схвально відгукнулись на збільшення квот україномовного продукту.

Такі зустрічі,за ініціативи голови журналістської комісії по роботі з ветеранами НСЖУ,Зенона Дмитровського будуть регулярними.Досвід ветеранів повинен стати фундаментом творення справді української журналістики а не пропагандистських кланів для яких держава Україна,лиш місце отримання «брудного» гонорару за спробу зруйнувати нашу Незалежність!