ЗМІ у світі

Саудівський прокурор вимагає смертної кари для вбивць журналіста Хашоггі

Прокурор Саудівської Аравії вимагає смертної кари для п’яти з 11 підозрюваних у вбивстві журналіста Джамала Хашоггі

Про це повідомляє Reuters.

«Прокурор Саудівської Аравії заявив у четвер, що він вимагав смертної кари для п’яти з 11 підозрюваних в убивстві журналіста Джамаля Хашоггі», – пише видання.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі Туреччини повідомили, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.