Наголос

Шановні медійники, редактори, журналісти, керівники друкованих ЗМІ!

Подаруймо для Харкова журнали і газети — для сімейного читання

Журналістська творчість та професія журналіста є суспільно важливим інструментом громадянського суспільства, що має стати ближчою до кожної української родини. Саме тому пропоную обласним організаціям НСЖУ долучитися до акції «Подаруймо Журнали і газети — для сімейного читання».

Ми будемо дуже раді подарувати свіжі випуски друкованих ЗМІ нашим дітям, батькам, вчителям і місцевій бібліотеці у Харкові. (Також можлива альтернатива надати для читання електронні примірники видань.)

Критичне мислення і основи медіаграмотності сьогодні є загальнодержавною концепцією, а тому будемо дуже раді подарувати посібники цієї тематики нашим вмотивованим до сучасних знань дітям, деяким батькам і вчителям.

Просимо, за можливості, надіслати на 8 відділення Нової Пошти м. Харкова (Леонід Гапєєв, 073-310-45-78) посібники і книжки за темами: Критичне мислення, основи медіаграмотності, як працювати з текстами, журналістика під час війни, свобода думки і слова у практиці ЄСПЛ, свобода вираження поглядів і приватність тощо у загальній кількості 22 примірники, а також за можливості свіжі випуски друкованих ЗМІ нашим дітям, батькам, вчителям і місцевій бібліотеці у Харкові. (Також можлива альтернатива надати для читання електронні примірники видань.)

Раніше, до 22 лютого 2022 року наші діти із гуртків «Точка зору», «Школа успіху» ЦДЮТ  № 5 м. Харкова активно співпрацювали із обласною найстарішою газетою Харківщини «Трибуна трудящих», писали туди замітки і статті, стали її позаштатними громадським кореспондентами. Нині, через воєнний стан газета не видається. 

Але освіта наша відбувається онлайн.

Завдяки фестивалю «Щастя у творчості» ми хочемо підтримати людей різних поколінь, а також привернути увагу до професії журналістів (є номінація фестивалю «текстова творчість»), адже місія нести слово правди є дуже непростою, як і проведення фестивалю сьогодні. Водночас ми провели попередні переговори з бібліотекою, сподіваємося та плануємо у листопаді або на початку грудняпровести заключний прес-клуб у форматі живого спілкування між учасниками фестивалю, у контексті діалогу поколінь, адже те, що пишуть друковані ЗМІ нині не всі читають, бо газети подорожчали, але ж це стосується кожного.

Міжнародний дистанційний некомерційний фестиваль-огляд, що має символічну назву «Щастя у творчості», вперше започаткований в Україні (авторську ідею Леоніда Гапєєва підтримали в «Психокультурі»), вже стартував у місті-герої Харкові.

Отож усі бажаючі й охочі цілком безоплатно, без сплати організаційних внесків, теж можуть у ньому взяти участь, подумати про власні сюжети. До речі, ми цілком морально заохочуємо, ідейно підтримуємо таке явище, як співтворчість у діалозі поколінь. Це стосується спільного створення сюжетів у різних номінаціях, коли разом діти і батьки, діти і вчителі втілюють у життя свої креативні ідеї. Адже щастя у творчості надає нові можливості для кожного з нас.

Дякуємо за увагу і небадужість !

Леонід ГАПЄЄВ, 

автор ідеї організації фестивалю, 

член НСЖУ з 1992 року

Харків, 8 відділення Нова пошта

073-310-4578098-821-4261

тут моя стаття (2) на цю тему.

Щастя у творчості: нові можливості для кожного   https://familytimes.com.ua/osvita/schastya-u-tvorchosti-novi-mozhlivosti-dlya-kozhnogo

*****

Запрошення до участі у фестивалі «Щастя у творчості»   https://familytimes.com.ua/zaproshennya-do-uchasti-u-festivali-schastya-u-tvorchosti

https://nsju.org/spilka/oblasni-organizacziyi/