Наголос

Окупанти зателефонували журналістці, аби шантажувати свободою батька, якого тримають в заручниках

Увечері 23 березня, мелітопольській журналістці, членкині НСЖУ, головному редакторові видання «Главная газета Мелитополя» і «Ріа-Мелітополь» Світлані Залізецькій зателефонували окупанти, щоб напряму вимагати її повернення до Мелітополя. При цьому вони дали змогу журналістці почути 75-річного батька, якого окупанти взяли у заручники вранці після обшуків у помешканні доньки. Про це Світлана Залізецька розповіла голові Національної спілки журналістів України Сергію Томіленку.

  • Зателефонували з незнайомого номеру телефону, думала, що це хтось із журналістів, які цікавляться сьогоднішніми новинами, – коментує Світлана Залізецька. – Потім чую батьків голос: «Свєта! Свєта!». Каже, що його тримають у підвалі.

На питання журналістки чого окупанти домагаються, відповіли з чеченським акцентом:

  • Светлана Иосифовна, чтобы ты была рядом

Світлана Залізецька каже, що не стримувала емоцій:

  • Я просто страшно кричала – «Идите на х… откуда пришли!»

Журналістка попросила батька триматися і терпіти. Водночас Світлана повертатися з контрольованої окупантами території, де нині знаходиться головна редакторка відвідуваного місцевого ресурсу «Ріа-мелітополь», до Мелітополя не планує. Сподівається, що через поголос все ж загарбники не знущатимуться над невинною літньою людиною, та відпустять Йосипа Залізецького додому.

Національна спілка журналістів України висловлює повну солідарність Світлані Залізецькій, слова підтримки і журналістці, і її родині. Окупанти мають негайно звільнити невинного заручника – батька відомої журналістки. НСЖУ вимагає припинення репресій проти працівників ЗМІ на територіях, на яких тимчасово присутні загарбники. Зупиніть фашизм негайно!