Наголос

Дезінформація – одвічна зброя московських імперіалістів

Належить відрізнити українців зі Сходу від чужинців. Українці зі Східних Українських Земель нам не вільно називати «совєтами». З українцями чи українками зі Східних Українських Земель, очевидно з чесними, дораджуємо й треба подружитися.У відношенні до чужинців ми не хочемо бути шовіністами, але жодний українець чи українка, без огляду звідкіля вони не походили б, не повинні одружуватися з чужинцями, бо це грозить нам денаціоналізацією…
Немає двох Україн, тільки одна! Знай, що немає двох чи більше
українських народів, тільки один. Тож і Ти, Українська Молоде, мусиш бути тільки одна, але така, якою хоче бачити Тебе Україна – національно свідомою, гордою, патріотичною, братерською, жертвенною, хороброю та чесною!»
У 1949 році, коли це звернення українських патріотів – борців за
незалежну соборну українську Україну, було розповсюджено, сталінські сатрапи здійснили нечуване людиновбивство на Колимі: було зґвалтовано, розстріляно, втоплено понад три тисячі українських дівчат віком 11-14 років, щоби не народжували бандерівців (Г. Філіпчук). Немає кінця переліку звірствам московських загарбників, поневолювачів українців, починаючи від 1169 року (зруйнування, пограбування Києва садистами Боголюбського) до нинішніх днів, коли путінські головорізи вбивають на фронті українських захисників, тортурами знищують полонених, ідеологічні маніпулятори цілеспрямовано отруюють національну свідомість, щоби роз’єднати українське суспільство духовно, морально, ідейно, ментально, соціально. Академік НАПН Георгій Філіпчук назвав 28 загарбницьких московсько-російських воєн проти України. Українці героїчно вистояли, відродили вільну Українську Державу. Однак і тепер потрібно долати нові виклики від московських агресорів. Нині вони, спираючись на 480 циркулярів, указів, ухвал, постанов та інших документів злочинну інформаційну зброю спрямовують проти
фундаментальної, національно з’єднуючої Богом даної вартості – української мови. Нагадую, що знаменитий кардіохірург Микола Амосов, уродженець Вологодської області Росії, писав: « Якщо українці хочуть досягти успіху, вони повинні вчити англійську, а не російську мову».

Кожен громадянин України має усвідомити, що без Української Мови і Культури не можна побудувати духовно і матеріально багату Українську Державу, за відновлення незалежності якої віддали своє життя десятки мільйонів кращих синів і дочок. На жаль, війна з одвічним українським ворогом триває. Будьмо гідними величі колишніх і нинішніх національно свідомих борців за соборну українську Україну! Всебічно підтримуймо їх, славімо і утверджуймо незламність вільного Національного Українського Духу!

Василь Лизанчук
Доктор філологічних наук,
заслужений професор Львівського
національного університету імені
Івана Франка, академік Академії
наук вищої освіти України.