Наголос

Із професійним святом Вас, колеги!

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Цьогоріч професійне свято – День журналіста ми відзначаємо в  умовах карантину, який змінив життя та звички на  усій земній кулі. За  доброю традицією наша журналістська спільнота щороку гуртувалась, щоб вшанувати кращих медійників Львівщини, підбити підсумки зробленого, поділитись думками про майбутнє. Шостого червня ми обов’язково вітатимемо один одного, але в  онлайн режимі, при допомозі сучасних засобів зв’язку. Бо маємо про що розповісти. Хочу, перш за все, подякувати нашим газетярам, журналістам електронних засобів масової інформації, які, не зважаючи на фінансові труднощі, не  припинили спілкуватись зі своїми читачами, телета радіослухачами, наповнювали інтернет ресурси цікавою і вкрай необхідною інформацією про життя області у  боротьбі з епідемією. Вважаю, що Вашу працю можна по праву прирівняти до  зусиль медиків, правоохоронців, волонтерів, які щодень вступають у  боротьбу із коронавірусом. Переконаний, що Ваші зусилля будуть гідно оцінені. Обласна журналістська організація Національної спілки журналістів України постійно про це піклується. У  найближчий час Ви дізнаєтесь про переможців обласного конкурсу серед друкованих ЗМІ. Спільно з органами влади докладаємо зусилля, щоб місцева влада виконувала свої зобов’язання по угодах, здається, що і центральна вже зрозуміла, що «Укрпошта»  – це далеко не партнер газетярів. Але досить про роботу! Ми святкуємо. Тож маю честь від себе особисто, членів Секретаріату, Правління сердечно привітати кожного журналіста з професійним святом. Побажати творчих удач, пам’ятаючи, що люди нам довіряють, дуже чуйно відчувають фальш і маніпуляцію. Здобути повагу дуже важко, а  ось втратити її можна миттєво. Тож творімо українську журналістику за  високими професійними стандартами. Біда, що накрила світ, рано чи пізно відійде, і ми знову зустрінемось у  нашому журналістському колі, щоб порадіти за  побратимів. Тож бережімо один одного та честь нашого журналістського фаху

Ярослав Климович, голова  Львівської обласної організації НСЖУ, Заслужений журналіст України .

Шановні працівники засобів масової інформації! ВИЗНАННЯ Невід’ємною ознакою демократичної держави та зрілості громадянського суспільства є свобода слова. На її сторожі мусять стояти усі державні інституції, депутати, правоохоронці, представники влади та журналісти. Саме працівники засобів масової інформації, вільні журналісти своїм найпершим обов’язком повинні вважати максимальне забезпечення права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про усі найважливіші факти та події публічної сфери життя місцевої громади, регіону чи країни. І у цій щоденній непростій праці виконавча влада завжди готова бути партнером ЗМІ та журналістів, захищаючи їх від незаконного втручання у професійну діяльність та тиску. Бо лише вільні та відповідальні друковані та електронні ЗМІ творять вільну і демократичну країну та сприяють становленню справжнього громадянського суспільства. З нагоди професійного свята бажаю усім вам, шановні журналісти, міцного здоров’я, цікавих тем, вдячних читачів, багатих рекламодавців, родинного тепла, добробуту та щастя! Зичу процвітання та нових творчих здобутків вашим редакційним колективам!

З повагою Максим Козицький, голова Львівської обласної державної адміністрації.

ШАНОВНІ ЖУРНАЛІСТИ! Своєю щоденною працею ви створюєте інтелектуальний простір для розбудови України та громадянського суспільства, розвиваєте глибокий дискурс щодо важливих проблем історії сьогодення та майбутнього країни. Щоразу з великою відповідальністю та принциповістю віддаєте себе своєму покликанню. У День професійного свята хочу побажати Вам творчих успіхів та сил для пошуку істини, реалізації найсміливіших задумів та креативних ідей. Міцного здоров’я та добра!

Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради

У кожного – своя війна. Хтось оберігає державні кордони, хтось – відстоює життя людини. А ви, журналісти, – на передовій боротьби за нашу інформаційну безпеку. У час світової пандемії вашу роботу видно по-особливому, і я хочу подякувати за це. Адже гігієна рук – це правильно й необхідно, та не менш важливою є гігієна інформаційна. Аналізувати, перевіряти, вмикати здоровий глузд та критичне мислення – це ті якості, якими має володіти справжній журналіст. На вас сьогодні – великі надії. Тож будьте чесні із самими собою та зі світом. А якщо ви несете правду, вам Бог допоможе. Із професійним святом, журналісти! Мудрості вам, терпіння й незгасного натхнення.

Андрій Садовий, міський голова Львова