Наголос

Гордон пояснив, у чому полягала «співдружність із українськими спецслужбами» під час інтерв’ю з Гіркіним

Раніше в СБУ заявили, що Дмитро Гордон взяв інтерв’ю в Ігоря Гіркіна та Наталії Поклонської з власної ініціативи.

Журналіст Дмитро Гордон пояснив, що означали його слова про те, що інтерв’ю з колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним було зроблено «у співдружності з українськими спецслужбами». Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова з Савіком Шустером» на каналі «Україна».

«У підготовці інтерв’ю з Ігорем Гиркиним мені допомагала ціла група ветеранів спецслужб, а також юристів. Туди входили генерали, офіцери, з деякими я буду робити інтерв’ю наступного тижня», – зазначив Дмитро Гордон.

Нагадаємо, засновник видання «Гордон» Дмитро Гордон записав два відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Реагуючи на протести громадськості, він заявив, що ці інтерв’ю проходили «у співдружності» з українськими спецслужбами і матеріали вже направлені в Міжнародний суд Гааги. В СБУ ж сказали, що подібна «співпраця» з журналістами не передбачена законом. Гордон узяв обидва інтерв’ю з власної ініціативи, але спецслужба вивчає та аналізує їх і може використати як додатковий доказ захоплення Росією території України.