Наголос

На Львівщині підпалили редакцію місцевої газети

У місті Самбір на Львівщині невідомі підпалили приміщення редакції районної газети «Голос Самбірщини».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

За його словами, інформацію про пожежу до НСЖУ надала головний редактор газети «Голос Самбірщини» Марія Пукій. Вона також розповіла, що бухгалтер, яка прийшла на роботу, побачила вибиті двері в редакції та задимлені приміщення.

Внаслідок інциденту вигоріли всі кабінети, особливо ті, де розміщені редакційні комп’ютери. Саме тому, завтра читачі не можуть отримати передплачену пресу.

Також із приміщення винесли сейф, де зберігалися статутні документи редакції. За словами Томіленка, згодом сейф вдалося знайти неподалік у кущах, зловмисникам не змогли його зламати.

«Редакція газети знаходиться на другому поверсі цілісного комплексу разом із друкарнею. Рік тому районна газета роздержавилася, за рішенням районної ради редакція має право перебувати у своєму приміщенні будучи і у приватному статусі (це норма профільного закону). АЛЕ. Друкарня пішла на приватизацію. Сесія райради наклала обмеження, що приватизація не має торкатися нежитлових приміщень, у яких знаходиться редакція. Та коли редактор намагалася укласти новий договір на користування приміщеннями, виявилося, що увесь комплекс – включно з редакційними приміщеннями – приватизовано», – зазначив Томіленко.