Наголос

У спілці вшанували працівників радіо та телебачення.

            Уже склалася добра традиція у день професійного свята в обласній організації спілки журналістів збираються працівники радіо,телебачення та зв’язку,щоб поділитись своїми здобутками,зустрітись з колегами із численних радіостанцій,телеканалів,які за останній час почали мовити на теренах не лише Львівщини а й інших областей України. Серед молодих тележурналістів було й чимало ветеранів,котрі залишили вагомий слід в українському телерадіопросторі. Це і Ала Моргуленко,яка запам’яталась своїми ток-шоу на Львівському телебаченні,Ярослав Фейло автор і ведучий Львівського радіо а з часом і телебачення,Леся Котюк автор та ведуча загальноукраїнської телепрограми «Камерата» та чимало інших. Сьогодні Леся посвятила себе іконопису. Наш колега ,головний редактор інтернет-сайту «Леополіс» ,у день професійного свята отримав у подарунок із її рук ікону святого Андрія Первознаного,якою поблагослови його член НСЖУ ,настоятель Храму СВ.Трійці протоієрей Отець Степан Кащук.

            Талановите молоде покоління формується  на ТРК Перший  Західний. Дипломами за творчі здобутки та з нагоди Дня працівників радіо ,телебачення та зв’язку відзначені редактори Тетяна Дзяма,Діана Буткевич,Марина Пітеляк,Тетяна Вдовиченко,Орест Дремалович.Генеральний директор ТРК  Оля Цап розповіла про нові проекти,розширення зони мовлення,початок роботи радіостанці,яка починає конкурувати з грандами Львівського радіоефіру.

            Цікавим був обмін думками керівників телерадіокомпаній. Кожен із них розповів про творчі пошуки журналістів,шляхи становлення колективів.Фактично відбувся  обмін досвідом, особливо корисний для радіокомпаній,що розпочали мовлення у цьому році. Представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Львівській області Петро Цеголко наголосив,що цілий ряд районних радіо отримали Ліцензії на мовлення у своїх регіонах. Це, в певній мірі,визнання членами Нацради заслуг медійників Львівщини у побудові професійного медіапростору України.

            Нагорди отримали колективи редакцій радіо»Львівська Хвиля», радіо «Незалежність»,»5-канал Львів», «КП Львівське радіо»,»Неорадіо» Червоноград та інші. Ветеранів телерадіопростору Василя Глинчака,Лесю Котюк,Татяну Шеремету нагороджено Грамотами обласної журналістської організації.

            З професійним святом, дорогі Колеги!