Наголос

Держкомтелерадіо розробляє проєкт із підтримки розвитку місцевих ЗМІ

Проект Концепції підтримки та сприяння розвитку місцевих засобів масової інформації було обговорено на круглому столі. Після цього документ буде внесено на розгляд Кабінету Міністрів України.

Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо.

Метою цього документу є розвиток і захист національного інформаційного простору, забезпечення свободи слова в Україні, задоволення інформаційних і культурних потреб територіальних громад відповідно до європейських стандартів.

«Ми переконані, що реалізація Концепції обмежить вплив політичних сил, бізнесу та органів державної влади на редакційну політику місцевих ЗМІ, сприятиме підвищенню конкурентоспроможності мовників громад та редакцій місцевих друкованих ЗМІ», – наголосив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Учасники дискусії в цілому підтримали розроблений Держкомтелерадіо документ.

Президент Громадської Спілки «Українська Асоціація Медіа Бізнесу» Олексій Погорелов згадав про питаня  впровадження інновацій у медіа, зауваживши, що видавці мають шукати і застосовувати також інноваційні методи доставки друкованих ЗМІ в умовах зростання тарифів «Укрпошти».

Також участь у круглому столі взяли начальник управління радіочастотного ресурсу та технічного контролю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України Тамара Мироненко, голова ГО «Асоціація мовлення територіальних громад» Наталія Лященко, редактори місцевих газет та інші.

Усі пропозиції та зауваження, висловлені під час круглого столу, будуть  враховані в остаточній версії проекту Концепції, після чого документ буде внесено на розгляд Кабінету Міністрів України.