Наголос

Журналісти Львівщини пізнавали Аджарію (+фоторепортаж)

Журналісти Львівщини пізнавали Аджарію (+фоторепортаж)

Одесу і Львів протягом багатьох років єднають тісні туристичні зв’язки. Найближчим часом Чорноморську Перлину і столицю Аджарії відповідно до домовленості між мерами цих українського і грузинських міст поєднають і побратимські стосунки, які відкриють нові можливості для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва. Ці перспективи зацікавили і Львівську обласну організацію Національної спілки журналістів України, в якій вирішили розповісти своїм землякам про гостинність одеситів та жителів Аджарії і принади морської подорожі по Чорному морю на поромах Пароплавної компанії «Укрферрі».

– Більшість моїх колег вже бувала в Одесі, – ділиться своїми враженнями голова Львівської обласної організації НСЖУ Ярослав Климович.- Однак під час кожного візиту Південна Пальміра вражає своїми архітектурними та історичними пам’ятками. Ще раз ми в цьому переконалися під час екскурсії, організованої Департаментом культури і туризму Одеського міськвиконкому. Вдячні ми керівництву і фахівцям цієї організації і за приємне знайомство з одеською кулінарією і майстерністю місцевих кухарів.

IMG_4591.JPG
IMG_4593.JPG

З Чорноморська до Батумі журналісти вирушили на поромі «Вільнюс», а назад прийшли на поромі «Каунас».

– У Західній Україні порівняно мало знають про регулярні вантажопасажирські лінії ПС «Укрферрі» між портами України, Грузії і Туреччини, – продовжує Ярослав Іванович. Ми побачили наскільки цікавою і романтичною може бути сама по собі морська подорож. Для нас, жителів Прикарпаття, море має особливу красу і романтику. А якщо це яскраве враження помножити на гостинність екіпажів цих суден і чудову кухню в корабельних ресторанах, то можна уявити наше задоволення від плавання по морській акваторії. До цих вражень додалися і екскурсії на місток, і прес-конференції з капітанами Костянтином Теликом і Максимом Борматовим, пасажирськими помічниками Віктором Мазуриком та Сергієм Чевиріним. Цікаві зустрічі та бесіди відбулися і з закордонними туристами і водіями-далекобійниками, які уже освоїли «великий шовковий шлях».

IMG_4616.JPG
IMG_4629.JPG

Триденне знайомство делегації журналістів Львіщини з Аджарією почалося із зустрічі з мером Батумі паном Лашою Комахідзе, керівниками Батумської міськради Суліко Тебідзе і Михайлом Артмеладзе, головою Департаменту освіти культури і спорту Батумського муніципалітету Іраклієм Патарідзе. У своєму вітальному слові мер Батумі підкреслив багатовікові дружні зв’язки між українським і грузинським народами, значимість і важливість співробітництва між країнами. Він зазначив, що до українців в Грузії особливе братерське ставлення, обумовлене не тільки історією, а й тією ситуацією, в якій знаходяться дві країни в зв’язку з агресивними діями Росії.

IMG_4334.JPG
IMG_4342.JPG

Нашій дружбі і співпраці сприяє й регулярна вантажопасажирська лінія ПК «Укрферрі», – зазначив мер.

Можна говорити про те, що цей фактор ефективно позначається на економічно-торговельній співпраці між Україною і Грузією. Батумі має партнерські стосунки з Миколаєвом, Херсоном, Тернополем, Уманню. Переконані, що і Львів з його туристичним потенціалом тільки виграв би від такої співпраці.

Для львівських журналістів була проведена екскурсія до історичних та архітектурних пам’яток Батумі з відвідуванням ботанічного саду і стародавньої фортеці Гоніо. За результатами цього прес-туру, який організував прес-секретар Асоціації судновласників України, координатор медіа-форумів НСЖУ Олександр Фьодоров, журналісти з редакцій газет «Джерела Трускавця», «Яворівщина», львівського відділення всеукраїнського 5-го телеканалу готують низку публікацій та відео сюжетів, а вільні журналісти, члени НСЖУ, планують створити відеофільм про досвід Аджарії у блискучому розвитку цього чарівного куточку Грузії, організувати на поромі «Каунас» фестиваль дитячої творчості, а також запропонувати керівництву Львова встановити партнерські взаємини з Батумі.

Прес-служба Львівської обласної організації НСЖУ

Фото Малишева Вадима