Наголос

Запрошують до Школи універсальних редакторів

«Школа універсальних редакторів», яку ми лагідно називаємо ШУР, — це комплексний курс, який ми організовуємо разом із нашими партнерами Deutsche Welle Akademie. Програма розроблена для тих, хто керує регіональними редакціями або збирається відкрити власне медіа. 

Це буде наш 5-й набір, тож програма вже добряче відпрацьована, але ми щороку її покращуємо і додаємо нові воркшопи, зважаючи на актуальні потреби медійників та фідбек попередніх учасників.

Що буде:

Чотири блоки, присвячені практичній журналістиці, роботі редакції, медіаменеджменту і діджиталу. Понад 20 тренерів і тренерок навчатимуть монтування й режисури відеорепортажів, створення подкастів, контент-планування, грантового менеджменту, планування бюджету і запуску реклами. Під час повномасштабного вторгнення додали тренінги з домедичної допомоги, психологічної підтримки, безпекових питань та журналістики травми.

Наші воркшопи — завжди дуже прикладні та креативні, багато часу присвячуємо практиці. Наші тренери — запрошені експерти з незалежних медіа з усієї України.

А ще у «Школі універсальних редакторів» завжди збираються цікавезні учасники — тож це і нетворкінг, і неформальне спілкування, і професійна підтримка від колег і тренерів.

Який формат:

Перший блок занять проходитиме офлайн, на базі освітнього центру «Накипіло» в Івано-Франківську. Наступні три блоки проведемо онлайн, у грудні — офлайновий випускний і презентація ваших ідей по створенню або поліпшенню медіа.

Після другого блоку буде тижневе онлайн-стажування у дружніх редакціях за обраною спеціалізацією: конструктивна, розслідувальна, нішева, репортажна, аналітична журналістика тощо.

Для кого це:

Ця програма не для початківців у професії, а для тих спеціалістів, які вже керують редакціями або мають ідею відкрити власне медіа — і готовність його відкрити після навчання. Якщо сумніваєтеся, чи ця програма для вас, почитайте відгуки випускниць попередніх років і есеї ШУРівців 2023 року.

Як потрапити:

Маємо і безоплатні, і комерційні місця — розподілятимемо за результатами відбору. Заповнюйте заявку до 4 серпня. Далі — другий етап відбору, за мотиваційними листами та відео, а потім онлайн-співбесіди. 

Подавайтеся і ставайте універсальними!