Наголос

Розпочинається прийом заяв від медіа, які хочуть долучитися до створення органу співрегулювання у сфері друкованих медіа

Національна рада розпочинає прийом заяв від медіа для входження в робочу групу зі створення органу співрегулювання у сфері друкованих медіа. 23 травня на засіданні регулятор відповідно до статті 93 Закону України «Про медіа» ухвалив рішення про приймання документів від суб’єктів медіа для участі у робочій групі з організації і проведення установчих загальних зборів та затвердження проєкту статуту органу спільного регулювання у сфері друкованих медіа.

Медіа, які готові долучитися до створення органу співрегулювання у сфері друкованих медіа, можуть подавати до Національної ради заяви упродовж 30 днів із дати оприлюднення цього рішення, тобто із 25 травня по 24 червня включно до 18:00.

Заява подається у довільній формі, у ній зазначаються:

  • суб’єкт у сфері друкованих медіа;
  • дата початку його діяльності у сфері друкованих медіа, яка не може бути менше ніж три роки;
  • ПІБ особи, яку цей суб’єкт висуває як кандидата до складу робочої групи у сфері друкованих медіа. До заяви додаються такі документи: копія паспорта кандидата; згода на обробку персональних даних кандидата; документи/відомості, що підтверджують стаж діяльності відповідного суб’єкта у сфері медіа не менше ніж три роки;
  • контактний номер телефону та e-mail для інформування про місце і час голосування.

Кожен суб’єкт у сфері друкованих медіа або об’єднання підприємств може подати лише одну кандидатуру на участь у робочій групі.

Заяви для участі в робочій групі зі створення органу співрегулювання у сфері друкованих медіа треба надсилати на офіційний e-mail Національної ради: [email protected] або на поштову адресу: вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601.

Як уже пояснювалаНаціональна рада, медіа, які входитимуть до органів спільного регулювання, мають виробляти контент, бути зареєстрованими у визначеному законом порядку. Також вони мають працювати у сфері друкованих медіа не менше ніж три роки.

Станом на 23 травня до Національної ради надійшло два ініціативних звернення про створення органу співрегулювання у сфері друкованих медіа – від ТОВ «Видавничий дім «Медіа-ДК» і ТОВ «Видавнича компанія «Нова інформація».