Наголос

«Війна в об’єктиві»: оголошено конкурс на найкращі журналістські роботи про національний спротив та оборону України

Національна спілка журналістів України пропонує представникам медіа взяти участь у конкурсі на найкращі журналістські роботи про національний спротив та оборону України «Війна в об’єктиві», який оголосила Служба зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ («ТРО Медіа»).

Організатори конкурсу мають на меті до Дня журналіста-2024 відзначити авторів найкращих публікацій, інтерв’ю, відео-, фото- та радіорепортажів (подкастів) про боротьбу українського народу проти країни-агресора, національний спротив, героїчність та звитягу українських воїнів в умовах повномасштабного вторгнення росії на території України. У конкурсі можуть взяти участь роботи, які публікувались або вийшли в ефір з 1 квітня 2023 року по 22 квітня 2024 року.

Журналістські матеріали, надіслані на конкурс «Війна в об’єктиві», оцінюватимуть члени журі, до складу якого ввійдуть колишні журналісти, які зараз служать у Збройних Силах України. Автори найкращих матеріалів отримають нагороди у семи номінаціях: відеорепортаж, текстовий репортаж, радіорепортаж/подкаст, фоторепортаж, інтерв’ю, кращий оператор, улюбленець (долі) глядацьких симпатій.

Подані на конкурс «Війна в об’єктиві» матеріали мають відповідати стандартам Кодексу етики українського журналіста; зачіпати інтереси значної частини суспільства та відповідати їхнім запитам; стосуватися важливої та актуальної теми для України; стати причиною для вирішення суспільних проблем, негативних ситуацій чи явищ; бути чіткими, структурованими, зрозумілими аудиторії, легко і динамічно сприйматися читачами/глядачами/слухачами; підіймати ексклюзивну, актуальну і достовірну тему.

Подати заявки на участь у конкурсі можуть всі бажаючі журналісти, медійники чи колективи редакцій/медіа з 3 по 22 квітня 2024 року за цим посиланням: https://forms.gle/k3iMYnC3TmAtYdof8

Участь у конкурсі не можуть брати громадяни росії та білорусі; особи, які представляють політичні партії (чи партійні засоби масової інформації) або призначені чи обрані на державні посади на момент проведення Конкурсу.

Конкурс «Війна в об’єктиві» проводитиметься у п’ять етапів:

– оголошення конкурсу – 3 квітня 2024 року;

– завершення прийому заявок – 23:59 22 квітня 2024 року;

– попередній відбір заявок – з 23 квітня по 7 травня 2024 року;

– оцінювання заявок та визначення переможців – з 8 травня по 5 червня 2024 року;

– нагородження переможців – 7 червня 2024 року.

Положення конкурсу “Війна в об’єктиві” – Завантажити

Маєте запитання? Пишіть в «ТРО Медіа»: https://www.facebook.com/tro.media.news