Всеукраїнські новини

У НСТУ створили нові підрозділи центральної дирекції

З 1 травня у Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ) створили нові структурні підрозділи центральної дирекції.

Таке рішення прийняло правління НСТУ на черговому засіданні, про це йдеться у протоколі від 23 квітня, опублікованому на сайті «UA: Суспільне мовлення».

Згідно з протоколом до структури НСТУ внесли наступні зміни:

«а) створити нові структурні підрозділи центральної дирекції ПАТ “НСТУ”:
дирекція телебачення; 
управління комплаєнс;
департамент управління людськими ресурсами;
антикорупційний уповноважений;

б) змінити назви таких самостійних структурних підрозділів центральної дирекції ПАТ “НСТУ”: 
департамент фінансів на департамент бухгалтерського обліку;
планово-економічний департамент на департамент управління бюджетом;
департамент управління персоналом на департамент кадрового адміністрування;
департамент безпеки та запобігання корупційних проявів на департамент безпеки;
департамент регіонального розвитку на департамент координації філій;
департамент зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації на департамент комунікацій зі ЗМІ та громадськістю;

в) змінти підпорядкування структурних підрозділів центральної дирекції ПАТ “НСТУ”:
ввести до структури дирекції «Українське радіо» творчо-виробниче об’єднання “Музика”;
вивести Управління виготовлення позастудійної радіомовної продукції зі структури творчо-виробничого об’єднання “Музика” та ввести його до складу дирекції “Українське радіо”, як окремий структурний підрозділ», – зазначено у документі.

Член правління НСТУ Микола Чернотицький має забезпечити підготовку та внесення на розгляд правління ПАТ «НСТУ» відповідних змін до штатного розпису ПАТ «НСТУ».

Нагадаємо, процес розробки та введення організаційної структури триває із жовтня 2018 року. 31 січня 2019 року наглядова рада Суспільного мовлення затвердила нову структуру НСТУ з новими членами правління і без виконавчого директора. У НСТУ її мали впровадити з 1 травня 2019 року.

4 березня членам правління НСТУ дали нові обов’язки. У цей день виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв звільнився. Він пояснив, що це пов’язано з новою структурою управління.

У протоколі засідання наглядової ради НСТУ зазначено, що у березні на адресу наглядової ради надійшов лист від голови правління НСТУ Зураба Аласанії з проханням відтермінувати введення цільової організаційної структури. У листі описані причини відтермінування. По пунктах зазначені терміни виконання змін.

Як писав «Детектор медіа»,  до 1 травня у НСТУ ліквідували посади виконавчого директора, заступника виконавчого директора, заступника виконавчого директора напряму, заступника виконавчого директора – технічного директора, заступника виконавчого директора – програмного директора.