Наголос

Запрошуємо на тренінг: «Журналістська кібергігієна – безпека конфіденційності, спілкування, обміну файлами та взаємодії в мережі»

Мережа Центрів журналістської солідарності НСЖУ проводить тренінг для медіа «Журналістська кібергігієна: безпека конфіденційності, спілкування, обміну файлами та взаємодії в мережі».

Його учасники:

– отримають практичні навички кібербезпеки для спілкування, обміну файлами та взаємодії в мережі;

– ознайомляться з додатками для конфіденційності в цифровому середовищі;

– дізнаються про алгоритми роботи журналіста в умовах нових цифрових викликів;

– навчаться правильно реагувати на небезпеку у мережі.

Тренінг проведе Андрій Юричко – журналіст, медіатренер та медіаменеджер з двадцятирічним стажем. Викладає журналістику у КНУ ім. Тараса Шевченка. У МБФ «Академія української преси» займається підвищенням кваліфікації працюючих журналістів, студентів.

Коли і де: 20 вересня об 11:00 у пресцентрі НСЖУ (м. Київ, вул. Хрещатик, 27а). Початок об 11:00.

Важливо: учасникам необхідно мати з собою ноутбук, телефон або планшет.

Реєстрація за цим посиланням: https://forms.gle/rxq35Noc4bAmvLuy7   (до 15:00 19 вересня).

Нагадаємо, Центри журналістської солідарності – це ініціатива Національної спілки журналістів України, що реалізується за підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, а також ЮНЕСКО. Вона покликана допомагати представникам медіа, що працюють в Україні під час війни. Центри діють у Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Запоріжжі, Дніпрі та надають журналістам організаційну, технічну, юридичну, психологічну й інші види допомоги.

Про ЮНЕСКО. ЮНЕСКО є спеціалізованою установою ООН з питань освіти, науки і культури. Вона робить внесок у мир та безпеку, сприяючи міжнародній співпраці в освіті, науці, культурі, комунікації та інформації. ЮНЕСКО сприяє обміну знаннями та вільному потоку ідей для прискорення взаєморозуміння. Вона є координатором Плану дій ООН щодо безпеки журналістів і проблеми безкарності, який спрямований на створення вільного та безпечного середовища для журналістів і працівників ЗМІ, зміцнюючи таким чином мир, демократію та сталий розвиток у всьому світі. ЮНЕСКО тісно співпрацює зі своїми партнерськими організаціями в Україні для надання підтримки журналістам на місцях.

Використані терміни та подання матеріалу в цій публікації не є висловленням будь-якої думки з боку ЮНЕСКО щодо правового статусу будь-якої країни, території, міста чи району або їхніх органів влади, так само як і ліній розмежування й кордонів.

Автор несе відповідальність за вибір і представлення фактів, що містяться в цій публікації, а також за висловлені в ній думки, які не обов’язково відповідають позиції ЮНЕСКО та не покладають зобов’язань на Організацію.