Наголос

КЕРІВНИК ПРЕССЛУЖБИ ПОЛТАВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ ПІСЛЯ СЛУЖБОВОЇ ПЕРЕВІРКИ ЗВІЛЬНИВСЯ

Керівник пресслужби Полтавської міської ради Олександр Дедюхін після завершення службової перевірки щодо нього звільнився з обійманої посади за угодою сторін.

Про це Дедюхін повідомив представниці ІМІ в Полтавській області. 

За його словами, службова перевірка щодо нього завершилася 4 вересня. 

“Я написав заяву на звільнення, тому що я обіцяв це зробити. Але заяву на звільнення я написав не за результатами службової перевірки. У висновку комісії, яка проводила службову перевірку, зазначено, що порушень з мого боку не знайдено”, – сказав Дедюхін.

Водночас 5 вересня комісія міської ради, яка проводила службове розслідування щодо Дедюхіна, за підсумками перевірки рекомендувала під час брифінгу оголосити конкурс на посаду керівника пресслужби. На сайті міськради вже опублікували оголошення про конкурс. 

Дедюхін зараз думає, чи подаватиме свою кандидатуру на посаду керівника пресслужби. Від сьогодні він працює у відділі пресслужби на посаді головного спеціаліста. 

Обов’язки керівника пресслужби Полтавської міськради виконуватиме до проведення конкурсів співробітниця відділу Марина Сєрова. 

Висновок комісії службової перевірки полтавській представниці міська влада пообіцяла надати згодом.

Як повідомляв ІМІ, Олександр Дедюхін – депутат Полтавської міськради від партії “Європейська солідарність”, протоієрей Православної церкви України та настоятель Свято-Миколаївського храму. Він очолив пресслужбу міськради в червні цього року.

13 червня відбулася його перша пресконференція на посаді керівника пресслужби Полтавської міськради. Він пообіцяв сприяти публікації проєктів рішень міської ради, включно з додатками; відновити онлайн-трансляції засідань; технічно полегшити роботу операторам у сесійній залі; налагодити оперативну комунікацію з керівниками департаментів, підпорядкованих міській раді; бути на зв’язку з журналістами 24/7 та відповідати на запитання навіть у неробочий час (продиктував журналістам номер свого телефону). 

1 серпня полтавські журналісти звернулися до влади із заявою, у якій попросили провести службову перевірку діяльності Олександра Дедюхіна щодо порушення законів, що регламентують роботу журналістів та забезпечують право на інформацію. Листа підписали 11 журналістів та головних редакторів полтавських медіа.

7 серпня в.о міського голови Полтави та секретарка міськради Катерина Ямщикова доручили провести службову перевірку діяльності начальника відділу – керівника пресслужби міськради Олександра Дедюхіна щодо порушення законів, які регламентують роботу журналістів та забезпечують право на інформацію.

Надія Кучер, Катерина Дячук