Наголос

Реєстрація на практичний тренінг «Робота журналістів в умовах радіаційної небезпеки» у Запоріжжі

Національна спілка журналістів України за підтримки «Репортерів без кордонів» запрошує журналістів, фрілансерів та медіапрацівників взяти участь у спеціалізованому тренінгу «Робота журналістів в умовах радіаційної небезпеки».

Тренінг відбудеться 5 вересня 2023 року в Запоріжжі в офлайн-форматі. Після успішного проходження тренінгу кожен з учасників отримає спеціалізований комплект захисного спорядження на базі комбінезона DuPont TYCHEM 6000F.

Кількість учасників обмежена! Реєстрація триває до 31 серпня 2023 року за посиланням: https://forms.gle/HR6qN3KrMvGW2NuCA

Відібрані учасники отримають лист-підтвердження із зазначенням точного часу та місцем проведення заходу.

Для відібраних учасників з інших міст організаторами передбачена компенсація проїзду.

Учасники тренінгу дізнаються про такі аспекти:

  1. Радіаційна загроза. Характеристика, властивості, небезпека.
  2. Заходи особистої безпеки журналістів в зонах радіаційної небезпеки.
  3. Засоби особистого захисту в зоні радіаційного забруднення
  4. Захисні костюми та їх використання.
  5. Специфіка дій у зоні радіаційного забруднення.
  6. Робота журналістів в умовах техногенних катастроф.

Також, буде проводитися практичне закріплення здобутих навичок за допомогою імітації техногенної катастрофи!

Чому це важливо?

Російські терористи вже неодноразово загрожували застосуванням ядерної зброї проти українців. На додачу до цього, територію Запорізької АЕС окупанти фактично перетворили на військову базу і проводять на ній небезпечні дії із застосуванням ядерних реакторів. В умовах підвищеної загрози радіаційного забруднення журналісти, інші медіапрацівники та фрілансери, які продовжують працювати в Україні, мають знати, як правильно діяти в зонах радіаційної небезпеки, щоб зберегти своє життя та мінімізувати шкоду для здоров’я.

Тренери:

Іван Здоровець – експерт з питань цивільного захисту. Організатор навчальних програм з заходів безпеки цивільного населення при техногенних катастрофах та в зоні бойових дій. Учасник міжнародних програм з очищення «забруднених» територій в країнах Азії. Засновник навчально-тренувального центру «ВОГНИК». Командир евакуаційно-рятувального загону. 

Олександр Підопригора – фахівець з ракетного та балістичного озброєння. Інструктор з хімічного та радіаційного захисту НТЦ «ВОГНИК».

Артем Шеломіцький – провідний інженер служби якості Запорізької АЕС. Консультант з питань радіаційного захисту та забруднення. Співпрацює з силовими структурами та рятувальними службами.

Тетяна Уралова – воєнна журналістка, експертка з питань безпеки журналістів, 29 років стажу в журналістиці.

Організатор: Національна спілка журналістів України за підтримки «Репортерів без кордонів».