Без категорії Наголос

У Львові американський журналіст отримав захисні шоломи

10травня 2023 р. до Львівського центру журналістської солідарності завітав журналіст Кьорн Хендрікс. З редакційним завданням він має побувати у Харкові і написати репортаж про те, як здійснюється розмінування деокупованих територій.

Для безпечного виконання цього завдання він звернувся з проханням до Центру журналістської солідарності позичити два захисних шоломи: для себе та перекладача. Його прохання було задоволено. Також йому надали аптечку та кілька нашивок з написом “PRESS”.

У розмові з керівником Львівського ЦЖС Андрієм Болкуном Кьорн Хендрікс розповів, що він в Україні вже вдруге. Він громадянин Канади, але працює для американських видань “Undark” (https://undark.org/ ) та “Scientific American” (https://www.scientificamerican.com/ ). Основною темою його публікацій є наслідки війни в Україні для закладів освіти та науки, фіксування шкоди, якої нанесли російські війська українському науковому потенціалу. За словами Кьорна попри війну, українці є досить відкритою і дружелюбною нацією. “Захід не до кінця усвідомлює весь жах і трагедію, яка коїться у вас. Наші громадяни можуть бачити вашу дійсність лише через призму публікацій і сюжетів журналістів. Але вони не передають усього цього страхіття, яке коїться на фронті”, – розповів Кьорн Хендрікс.

Андрій Болкун розповів американському журналістові про діяльність Національної спілки журналістів України, про протидію українських медіа російській пропаганді та побажав йому успішно виконати редакційне завдання та доносити до своїх читачів правдиву інформацію про злочини російських окупаційних військ.

Інформаційна служба НСЖУ