Наголос Новини спілки

Євген Козак -лауреат обласної премії ім.В’ячеслава Чорновола

Уже традиційно, напередодні нового року авторитетне журі відзначає переможців обласних премій в галузі культури ,літератури ,мистецтва ,журналістики та архітектури . Цими днями комісія визначила у всіх 15-ти номінаціях переможців .Обласна організація спілки журналістів вітає відомого фото-кіно публіциста, директора кіностудії ім.Івана Миколайчука Євгена Козака ,який переміг у номінації публіцистика та журналістика ім.В’ячеслава Чорновола за світлині відео фільми “Кобзар у степах Казахстану ” та”Пророчий голос ” (Поховання українців у Польщі ). Усі роботи у галузі журналістики та публіцистики , а їх було представлено чотири , відзначалися високим професійним рівнем .

Радує що вперше обласна рада підтримала подання Ліги творчих спілок на встановлення премії ім. Василя Пилип’юка, нашого побратима члена НСЖУ  та фотохудожників України . Лауреатом у цій номінації  став відомий фотохудожник учасник багатьох  фото виставок Олексій Іутін .

Сердечно вітаємо переможців !!!!!

7 грудня, обрали найкращі твори та роботи з літературознавства, образотворчого мистецтва, журналістики, музичного мистецтва, дизайну та народної творчості. Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найвищою премією у Львівській області, найбільш престижною творчою відзнакою за вагомий внесок в українську культуру.

Премія присуджується щорічно. Переможців визначає журі.

Премією відзначають найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

За результатами засідань Журі визначило лауреатів Обласної премії  у 2018 році.

21 грудня відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури. Лауреатам вручать дипломи та премії по 20 000 грн. Визначені такі переможці:

Премія імені Святослава Гординського – Маркович Костянтин

Премія імені Іларіона і Віри Свенціцьких – Куценяк Оксана, Зарубій Емілія

Премія імені Маркіяна Шашкевича –

Премія імені Богдана Лепкого –  Гургула Ігор

Премія імені Михайла Возняка –  Микитюк Володимир

Премія імені Бориса Романицького – Вовкун Василь, Риндзак Тадей, Коваль Василь, Наєнко Сергій

Премія імені В’ячеслава Чорновола – Козак Євген

Премія імені Станіслава Людкевича – Цись Роман

Премія імені Івана Труша – Сипняк Петро

Премія імені Анатоля Вахнянина – Шимчук Роксоляна

Премія імені Олени Кульчицької – Мигаль Станіслав, Пилипів Ігор

Премія імені Івана Левинського – Малярчук Костянтин

Премія імені Бориса Возницького – Бевз Микола, Гетьманчук Сергій

Премія імені Зеновія Флінти –  Ковалевич Ігор

Премія імені Василя Пилип’юка – Іутін Олексій.