Всеукраїнські новини Наголос

Британія ігнорує звернення України щодо діяльності Грема Філліпса – посольство

Посол України в Австрії Олександр Щерба повідомив, що відеоблогер Грем Філліпс намагався спровокувати його на бійку

Про це він написав у Facebook.

«Ну що, щойно істота на ім’я Грем Філіпс, побувала під Посольством. Стояла знімала себе на камеру під парканом. Не бачила, як я підійшов. Нещасне таке, з незастібнутими, пардон, штанами. Аж підскочило від переляку – не чекало геть. Ну а потім почалося: «Саша ти фашист. Саша ти г-дон.» Пару разів мене штовхало в груди. Професійно штовхало, хотіло на бійку спровокувати», – написав він.

Згодом Посольство України у Великій Британії повідомило, що британська влада ігнорує їх звернення щодо діяльності Філліпса.

«В черговий раз Г.Філіпс вилазить зі шкіри, щоб догодити кремлівським кураторам. На цей раз спроба спровокувати українського посла в Австрії Олександра Щербу. Шкода, що британська влада ігнорує звернення Посольства щодо протиправної діяльності проросійського клоуна, який паплюжить статус громадянина Британії», – йдеться у повідомленні.

Ukraine’s Emb. to UK

@UkrEmbLondon

В черговий раз Г.Філіпс вилазить зі шкіри, щоб догодити кремлівським кураторам. На цей раз спроба спровокувати укр. Посла в Австрії @olex_scherba. Шкода, що брит.влада ігнорує звернення Пос-ва щодо протиправної діяльності пророс. клоуна, який паплюжить статус громадянина Британії

Нагадаємо, у серпні 2018 року Посольство України у Великій Британіїзвернталося до британського міністерства закордонних справ із закликом вжити юридичні заходи щодо блогера Грема Філліпса.

Громадянин Великої Британії Грем Філліпс знімає свої сюжети переважно на територіях ОРДЛО і викладає у власному відеоблозі на YouTube. Раніше він працював позаштатним кореспондентом російського телеканалу Russia Тoday. У 2014 році він був депортований з України із забороною в’їзду на три роки.