Наголос

Шановні колеги!

Національна спілка журналістів України висловлює вам глибоку повагу й щиру вдячність за активну участь у роботі організації. Рік тому життя всіх українських журналістів різко змінилося. Обстріли, бомбосховища, евакуація, окупація, відсутність зв’язку, води, продуктів, транспорту, місць для нічлігу – ці реалії постали перед нами з перших днів.

Ми високо цінуємо допомогу, яку запропонували НСЖУ міжнародні партнери. Вони надсилали нам бронежилети, шоломи, аптечки для журналістів, ноутбуки, телефони, фотоапарати та іншу техніку, спальні мішки, вітаміни чи інші потрібні речі для журналістів-переселенців. Завдяки цьому ми змогли підтримати українських медійників у найтяжчі місяці війни й багатьом допомогли відновити роботу.

Національна спілка журналістів виявляла найболючіші й найкритичніші точки в діяльності медіа, діставала відомості про журналістів, які опинились у скруті, аби у співпраці з партнерами своєчасно надати допомогу. Нам щастило розв’язувати надскладні проблеми: надавали засоби захисту медійникам для роботи в гарячих точках; евакуювали колег з територій з надто високим рівнем загрози життю і здоров’ю через їхню професійну діяльність; матеріально підтримували журналістів, які залишилися без засобів існування; допомагали у відновленні випусків газет, що мусили припинити свою діяльність через війну; надавали техніку й інші засоби для дальшої активної роботи в медійній сфері.

Це вияви справжньої солідарності, колеги!

Міжнародна підтримка дала змогу українській пресі вистояти й набути нового досвіду, а медійникам – залишитися в професії, фахово розвиватися, бути на передньому краї інформаційних подій, а багатьом з тих, хто став вимушеним переселенцем – оговтатись від пережитих страхіть війни та знайти сили далі жити й працювати.

Ми зібрали деякі цифри й факти про те, як творча спілка у співпраці з партнерами допомагала українським журналістам. Рекомендуємо вам використовувати ці слайди, поширювати надіслану інформацію на ваших ресурсах.

Дякуємо за активну діяльність і єдність у боротьбі!

Журналісти важливі!

З повагою

Сергій Томіленко, голова Національної спілки журналістів України,