Всеукраїнські новини

Сенцов про візит Зеленського до Золотого: Сором за президента і гордість за добровольця

У Золотому президент спілкувався з місцевими жителями і військовими, щоб дізнатися настрої з приводу розведення військ. Під час розмови з одним із добровольців сталася словесна перепалка.

Відео із цим моментом було поширено в соцмережі, його прокоментував також український режисер та колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов. Про це він написав у Facebook.

«Переглянув вчорашнє гучне відео стендапа з серії #янелох. В результаті: сором за президента і гордість за добровольця. Не пишу про військових, бо не відчуваю на це морального права, оскільки не був на війні. Хочеться лише сказати їм спасибі, за те, що у нас все ще є своя країна», – йдеться дописі Олега Сенцова

Як відомо, на відео з візиту президента до Золотого зафіксовано розмову Зеленського з одним з добровольців, який просив главу держави зустрітися з людьми, які виходили на акції протесту проти «формули Штайнмайера».

Зеленський заявив, що він не отримував ніяких пропозицій про зустріч.

«По Україні були акції…», – почав говорити доброволець.

«По Україні вчора пройшов дощ, ось, що я чув. Які люди? Прізвища ти мені можеш сказати? Послухай, я – президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я до тебе прийшов і сказав: “Зброю прибери”. Ти мене не переводь на акції», – сказав президент.

Як відомо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна узгодила текст формули Штайнмаєра, яка регулює вступ в силу закону про особливий статус Донбасу.

Згідно з документом, закон застосовується на тимчасових умовах з моменту проведення місцевих виборів, а остаточно вступає в силу після рішення Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про визнання результатів виборів відповідними стандартам ОБСЄ та українському законодавству.

Немало російських ЗМІ позитивно оцінили підписання угоди, а в багатьох українських медіа та в соцмережах одразу заговорили про те, що це є «капітуляцією перед ворогом». Занепокоєння підписанням цієї угоди громадськість висловлювала й раніше. Наприклад, у вересні оприлюднили відкрите звернення громадськості до Зеленського щодо «формули Штайнмаєра».

1 жовтня під Офісом президента почали збиратися люди на акцію протесту проти «формули Штайнмаєра». Протести продовжилися 2 жовтня, а 3-го активісти оголосили про створення Руху опору капітуляції. Далі протести тривали майже щодня, а в неділю, 6 жовтня, на Майдані Незалежності зібралося близько 10 тисяч протестувальників. Аналогічні акції відбулися практично в усіх обласних центрах та менших містах, таких як Нікополь, Славутич, Кременчук, Маріуполь, Краматорськ. Також віче відбулось 14 жовтня.